Третата политическа формация от Общински съвет Ловеч, след БСП и ВМРО, откликнала на отвореното писмо на “Ловеч днес” по повод задкулисието при избора на Председател на съвета е на Кирил Гумнеров. Той избра да отговори, като изпрати своето становище до “Ловеч днес”. Ето пълният текст:

Ура, направиха ме обединител на нацията. ГЕРБ и БСП се съюзиха и си избраха Петър Цолов за шеф на местния парламент, а накрая пак изкараха мен виновен!

В цялата работа има и нещо хубаво – щом успях да обединя тези две партии в Ловеч, значи има надежда! Какво всъщност се случи? Пет гласа на общински съветници от БСП избраха Петър Цолов от ГЕРБ за председател на Общински съвет Ловеч.

Става дума за същия Петър Цолов, който и досега беше шеф на общинския съвет, за дясната ръка на Корнелия Маринова, която уж социалистите ненавиждаха. И после същите тези червени съветници, които гласуваха за кандидатурата на политическия си враг, направиха пресконференция, за да се оправдават. 

Ама Петър Цолов не бил кандидат на ГЕРБ.

Това измъдриха главиците на политическите гении в БСП. Ами на кого е кандидат? На Светия синод, може би? Или на Ислямска държава?

Петър Цолов е дясната ръка на Корнелия Маринова. Той през целия минал мандат, за негова чест, стоеше твърдо до нея, работеше за нея, защитаваше я от всичко и всички и не преставаше да я подкрепя. Въпреки че понякога тази безрезервна подкрепа се обръщаше срещу него самия. Нали точно заради това му поведение социалистите се чудеха как да му вземат главата и да го свалят от председателския стол! Пък сега изведнъж го харесаха! Това се нарича последователност…

Корнелия Маринова, за нейна чест, стори всичко възможно да направи отново Цолов председател.

Благодарение на „шетните“ около кабинета й той събра цели 20 гласа. Петте решаващи дойдоха от хората на БСП, тях може той сам да си ги е изработил, но останалите идват от кметицата. И после ще ми разправят, че в Ловеч нямало задкулисие и политически договорки!!! И понеже все пак трябваше да оправдаят политическото си предателство, от БСП обявиха, че не Цолов, а аз съм бил кандидатът на кметицата и те затова гласували за него. При това зад мен стояли още няколко мощни фигури, като се почне от един заместник министър /на когото не казват името/ и се стигне до някакъв крупен ловешки бизнесмен /на когото също не казват името/. И добавят предвидливо, че нямали преки доказателства за това!

То, в този дух на повествованието, и аз чух, че един производител на канабис /май медицински/ от региона на Петрич, дал пари за кампанията на БСП в Ловеч, за да стъпи после на местния пазар. Така се говори. Но понеже и аз нямам преки доказателства, поне не го размахвам по пресконференции, за да се излагам.

От друга страна този път кампанията на социалистите беше доста мащабна – билбордове, плакати, листовки ….

Та знае ли човек дали приказките за канабисови левове не са истина?

Съветниците от БСП предадоха избирателите си и сега се чудят как да се оправдаят! Или може би ги продадоха, но това предстои да го разберем през следващите месеци.

През цялата кампания червените нападаха Корнелия Маринова заради лошото й управление, обясняваха как искат промяна и нови хор в управлението на града, а още при първото по-сериозно изпитание, полегнаха демонстративно в краката на кметицата и направиха един от най-верните й хора председател на Общинския съвет.

Това се казват политици, това се казват принципи!

Фактите са следните – Петър Цолов стана Председател на Общински съвет Ловеч с 9 гласа от ГЕРБ, ПЕТ гласа от БСП и шест други. А накрая пак Кирил Гумнеров се оказа виновен!

Съдба!