Последните дни в Ловеч се провеждат поредица състезания по борба. Кадетите на Държавния Личен и Отборен Шампионат (ДЛОШ) се изявяват на 24. 04. 2019 г. в гр. Ловеч. Любителите на борбата могат да подкрепят изявите на ловчалии от 10 00 ч. в Спортна зала ,,Ловеч“.

В състезанието на юноши ДЛОШ-класическа борба участват 23-клуба от страната.На първо място е отбора на ,,Левски“, София. На второ място е място е отборът на НСА, а на трето е отборът на ,,Ботевград“ Отборът на Ловеч се нареди на престижното четвърто място.

На 22 април 2019 г., понеделник, в Закрита спортна зала в Ловеч се проведе Лично и Отборно общинско първенство по борба, организиран от Община Ловеч и СК ”Борба”. В него взеха участие ученици, родени от 2009 до 2012 г.

Отлични резултати в борбата постигнаха по-рано момичетата на ДЛОШ, който се проведе в Бургас на 13.04. 2019 г. Нашите момичета с треньор Хинко Илиев достойно защитиха ловешката школа. Младата Мерседес Костова в кат. 62 кг. е на 8-мо място.

При кадетките младата смяна се бори отлично и само рутината не им стигна да се качат на почетната стълбичка и отборно са на 4-то място от 26-клуба от цялата страна.

Зад това отлично класиране стоят следните девойки: Десислава Георгиева кат. 40 кг., която е бронзова медалистка. Веселка Веселинова кат. 53 кг., е на 5-то място. Десислава Любенова кат. 57 кг., също е на 5-то място. Ралица Александрова кат 61кг., е на 6-то място. Никита Костова в кат. 65 кг., след три чисти победи с туш и загуба от представителката на ,,Атлетик,, (Пловдив) завоюва сребърния медал.

На 18 и 19. 04. 2019 г. в Ловеч се проведе и ДЛОШ-юноши, класическа борба. Отново представителите на ловешката школа се представиха на ниво и малко не им достигна да се качат на почетната стълбичка,и са на престижното 4-то място от 23-клуба от страната. По ред на категориите: 52 кг., Зоран Русенов е на 5-то място. 55кг., Любомир Владимиров е на призовото 3-то място, Андриян Илиев е 6-ти. В същата категория Айхан Алиев е 7-ми. В кат. 60 кг., Иван Иванов загуби само от шампиона Иво Илиев-Плевен, и е с бронзов медал.

В подножието на стълбичката останаха Димитър Димитров и Михаил Михайлов – 5-то място и за двамата. В същата категория Андреан Красимиров е на 7-мо и Теодор Бисеров е на 8-мо места. Никола Ганчев, кат.82 кг., също малко не му достигна и завърши на 5-то място.

1 коментар

Comments are closed.