Руслана Попсавова

Инж. Васил Василев –  председател на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България! Минко Акимов – член на Управителния съвет!
На 23 и 24 юни 2017 в парк-хотел „Москва“ в София се проведе Общото отчетно-изборно събрание на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България (НЛРС – СЛРБ).

За гордост на троянските ловци, за председател на Управителния съвет на НЛРС – СЛРБ беше избран инж. Васил Василев (предложен от Общото събрание на НЛРС – СЛРБ, Троян).

След убедителна победа в балотаж срещу Георги Тошев (съответно 172 срещу 113 гласа), Минко Акимов за трети път бе избран за член на Управителния съвет на НЛРС – СЛРБ.

Васил Станке Василев е роден през 1980 в с. Черни Осъм (Троянско) в семейство на лекари. Завършил е магистратура в Лесотехническия университет (София) със специалност „Ловно и рибно стопанство“, като отличник на випуска. Бил е директор на ДГС Радомир. От 2007 работи като експерт в отдел „Лов“ в централата на НЛРС – СЛРБ, София. Семеен е, с три деца. Тръпката, наречена лов и риболов, е получил от дядо си Васил Пенчев и баща си Станке Василев, също членове на черноосъмската дружина и изявени ловци.

Всички познаваме г-н Акимов, който е ловец в ловно-рибарската дружина в Балканец. Завършил е право в Софийския университет „Климент Охридски“. Бил е кмет на община Троян; дългогодишен началник на троянското РУ на МВР; председател и заместник-председател (в момента) на Общинския съвет на Троян; член на Ротари клуб в града. Основен негов принцип като председател на Управителния съвет на троянската организация е нейното единство.

От името на всички ловци и риболовци в Троян и Троянско поздравяваме  инж. Васил Василев и Минко Акимов! Пожелаваме им да бъдат все така всеотдайни към делата на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България.

На слука! Успех!