Охраната на изборните помещения в област Ловеч през изминалата нощ протече нормално, съобщават от ОДМВР Ловеч. Изборният ден започна в 07.00 часа, когато са отворени всички 258 СИК. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на вота.
До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Създадена е необходимата организация гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/ да могат да упражнят правото си на глас. За тази цел е необходимо лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ловеч или в паспортните звена в Троян, Тетевен и Луковит, които днес ще работят от 08.30 ч. до 19.30ч.
Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден – 26 май 2019 г.
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.