Отборът по математика и информационни технологии на Математическата в състав: десетокласниците Иван Стефанов, Теодор Христов, Деян Димитров и Николай Нинов и единадесетокласникът Борислав Борисов се завърна от Москва с общо 13 медала от международния турнир Methodics and Information Technologies in Education (MITE) – Методика и информационни технологии в образованието. Те завоюваха 9 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал. Техен научен ръководител е доц. д-р Веселин Ненков.

Със златни медали беше отличен проектът им „Равнолицеви триъгълници, определени от две преобразувания в равнината на триъгълник“, автори Иван Стефанов, Деян Димитров, Борислав Борисов. Сребърен медал получи проектът „Електронен архив на списание „Математика +“, на Николай Нинов, Теодор Христов, Иван Стефанов“. Със златни медали беше отличени и мрежовият проект на Теодор Христов, Борислав Борисов, Деян Димитров, Николай Нинов и Иван Стефанов. В състезанието „Математическа вселена“ участваха общо седем отбора, сформирани от участници от различни държави, където със златен медал беше отличен Теодор Христов.

Финалният кръг на XII Международен конкурс MITE’ 2018 се проведе в периода 29 април – 3 май 2018 г. в Москва,  Академия за социално управление към Министерство на образованието на Московска област.

Конкурсът се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (София, България), Академията за социално управление (Москва, Русия), Факултета по педагогическо образование при Московския държавен университет “М. Ломоносов” (Москва, Русия) и Сдружение „Европейско кенгуру“. Участие в международния етап в Москва взеха 262 ученици и учители от Русия, България и Казахстан. Жури под съпредседателството на проф. дпн Татяна Сергеева (АСУ, Русия) и проф. дпн Сава Гроздев (ВУЗФ, България), с участието на известни учени и преподаватели от редица български и руски университети и институти изслуша и оцени презентациите на участниците, докладвани в девет ученически и една учителска секции. На вниманието на журито в секции „Финансова математика“ и „Геометрични миниатюри“ бяха представени два международни мрежови проекти с участие на ученици от България, Русия и Казахстан. Състезанието „Математическа вселена“ по време на втория състезателен ден по отбори, всеки от които беше съставен от представители на различни държави, предизвика много емоции и показа високите умения на участниците. Богатата културна програма, която предложиха организаторите – посещение на Московския планетариум и екскурзия в киностудиото „Мосфилм“, предизвика голям интерес и остави незабравими спомени.