Искам да ви представя един изключително борбен човек, с успешен бизнес, с точни правила в работата си при ръководенето на хора, зад който общинската организация на БСП в Ловеч застава на предстоящите избори за местна власт. С тези думи Доротея Цанкова, областен координатор на партията започна представянето на Радина Банкова, предложена от инициативен комитет и номинирана от Коалиция “БСП за България” като кандидат- кмет за община Ловеч пред жителите на село Лешница.

Защо Радина Банкова и защо независим кандидат –  Доротея Цанкова обясни с това,че БСП се отваря към гражданите, че търси подкрепата на хората извън партията, за да се намери най- точният човек, който може да смени сегашния модел на управление в общинската администрация.

Според Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, предложил кандидатурата на Радина Банкова, тя би могла да управлява успешно общината единствено и само в интерес на гражданите, имайки зад гърба си 25 години успешно ръководство на фирмата й за трикотажни облекла “Крис фешън”. Продукцията на фирмата успешно се продава в страните от Западна Европа, а от миналия месец за нея е открит и пазарът в Съединените американски щати.

     “За мен Ловеч е кауза, заяви Радина Банкова, представяйки се пред участниците в срещата. – Искам хората да са усмихнати, спокойни, да се интересуват и вълнуват от това, което става около тях. Безразличните хора, каквито са сегашните жители на общината, са  разочаровани, мнозина от тях обезверени, напускат града, търсейки препитания за себе си и семействата си. Няма перспектива пред младите хора и затова те не се завръщат в Ловеч след като завършат висшето си образование. Политическите елити в страната не са в състояние да решат проблемите на хората, диспропорцията между големите и малките населени места се усеща все повече.

Проблемите на регионите могат да се решат от хората в общините, ако всички заедно – граждани, общинска администрация, бизнес,  ръка за ръка се опитаме да направим Ловеч едно добро място за живеене, променяйки сегашните правила на управление, категорична е Радина Банкова.

Сериозно внимание трябва да се отдели на здравеопазването, на образованието, както и на развитието на малкия и средния бизнес, който сега е изтикан в покрайнините на Ловеч. Задължително трябва да се преструктурира общинската собственост, която да носи пари, а не да се разпродава”, допълни тя.

Жителите на Лешница напомниха,че селата от общината са напълно забравени от сегашната общинска администрация, имат проблем със сметосъбирането, а за да се организира събитие в читалището се заплаща. Църквата има нужда от ремонт, но тъй като от общината са отказали да отпуснат средства, се руши. През зимата снегът се чисти само в една част от главната улица на селото, останалите хора са блокирани. Много важно е и кой ще бъде назначен за кметски наместник, как ще се отзовава на проблемите на хората, споделиха още участниците в срещата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“