Г-жо Манолова, попитайте Кълбов и съветника от БСП Анатолий Иванов за „Спарки“. Нека ви разкажат

Павлин Иванов

Няма да спра да се изненадвам в живота си, независимо от натрупания опит и години. Днешният повод за изненадата ми е информацията, която получих от щаба на Мая Манолова и публикувах и интересът към нея, който признавам си, надхвърли с много предвижданията ми. Виждам някакъв голям ентусиазъм в читателите. Очевидно, служителите на „Спарки“, които не са получавали от месеци заплати, изпитват огромно доверие към Манолова и виждат в нея човек, който може да реши техния частен проблем с работодателя.

Ще маркирам само четири факта:

  1. До скоро, шеф на фабриката беше Николай Кълбов. Направен лично от бившия кмет Казанджиев БСП (днес съветник) и групата съветници на БСП „Почетен гражданин на Ловеч“. А проблемите със „Спарки“ са от около 10 години. По времето на последният мандат на Казанджиев, Кълбов искаше да купи сградата на Стоматологията в супер центъра, на цената на няколко по-големи апартамента. Но заради шума, който вдигнахме и отпора, който беше даден, далаверата се провали.
  2. Член на борда на директорите доскоро беше бившият и настоящ съветник от БСП – Анатолий Иванов. Човек със сериозна позиция във фабриката и съответно със заслуги за успехите и неуспехите на фирмата. Човек, отново влязъл в Общински съвет Ловеч от листата на БСП. Очевидно заради експертизата си, заслуги си за развитието на Ловеч и повишаване на жизнения стандарт на неговите служители във фалиралата фирма.
  3. Мая Манолова е със сериозна политическа биография в БСП, борбена и напориста жена, на която трудно можеш да вземеш думата. Днес вече, Манолова е председател на гражданската платформа Изправи се.БГ
  4. Работниците в „Спарки“ не са получавали от месеци заплатите си. Това обаче, не се случва за първи път.

Ще споделя с вас нещата, които не разбирам в цялата история:

Кълбов, Анатолий Иванов, Мая Манолова .. всички са свързани с БСП и се познават повече от много добре. Въпрос:

Вие другарки и другари, не си ли говорите помежду си? Не си ли обсъждате проблемите и да им търсите решения? Вие ги създавате, вие ги експлоатирате. Браво!

Ако г-жа Манолова звънне един телефон на Иванов или Кълбов, все си мисля, че тези добри хора ще я информират как е фалирала фирмата им, какви са причините за това, участвали ли са в източването на „Спарки“ през паралелни фирми с други другари,  какво участие имат в процесите и всичко ще стане ясно.

Защото сега излиза, че Мая Манолова идва да вдигне пушилка по решаване на проблеми, които определено не са от нейната компетенция. А липсата на пари във фирмата и проблемите със „Спарки“ са създадени от същите онези хора, с които тя и нейните колеги от БСП дълги, дълги години са си работили заедно в името на просперитета на всички „изправили се“ и будни граждани и селяни.

Наистина не разбирам що за хора!

А на вас уважаеми ощетени заради некоректен работодател служители на „Спарки“ искам да кажа:

Спрете да чакате години наред някой да ви спаси и да ви свърши работата по защита на вашите частни интереси. Излезте от черупките на страха си и защитете семействата си и заработените с вашия труд ваши пари. Повечето от вас са пределно наясно с всички далавери ставали във фирмата в последните 10 години. Знаете кой и кога ви е ограбил. Буквално!

Дори и в този момент, вие най-добре знаете какво се случва в цеховете и знаете, че то не е най-законно, нали?

Не чух никой от вас да обвини никой от вашите шефове, довели фирмата ви и вас до това положение. Не чух никой да оповести каквато и да било информация, а казвате, че сте лъгани и вие и акционерите на фирмата.

Постъпете поне веднъж смело и извървете пътя към справедливостта сами.

Евтиният популизъм намира плодородна почва там, където има страх и малодушие.