От ОД МВР Ловеч съобщават, че на 23 декември около 14.50 ч. на ПП I-4 км. 35+500, 65-годишна жена при управление на лек автомобил и заспиване губи контрол върху управлението и се преобръща в дясно извън пътя. При инцидента е пострадала 76-годишна пътничка от автомобила, която е с диагноза счупване на 2 ребра на гръден кош. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

На 23.12.2019 год. около 14.35 часа на ПП I-4 в землището на с. Микре, 20-годишен мъж от с. Златна Панега при управление на лек автомобил БМВ с несъобразена с атмосферните условия скорост е напуснал пътното платно в ляво и се е ударил в дърво. В резултат на инцидента леко са пострадали 23-годишна жена и 17-годишно момиче, които са пътували на задната седалка в МПС. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като на 23 декември в сектор Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч 41-годишен мъж от с. Дерманци е представил за регистрация лек автомобил, за който е установено, че е с подправен идентификационен номер на рамата.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 23 декември в с. Кирчево са счупени 6 стъкла, преден капак, 2 фара, таван, преден десен калник и 2 предни странични огледала на лек автомобил Фолксваген, собственост на 29-годишен жител на селото. Работата по случая продължава.

На 23 декември в РУ Ловеч са образувани 2 досъдебни производства след като служители на ЧЕЗ са установили, че от жилище на ул.«Полк. Жребков» в Ловеч и от къща в с.Дренов е извършено  неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа и са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след получен на 26 декември сигнал, че в с.Галата са счупени стъклата на паркиран автомобил «Форд Транзит».

На 26 декември в РУ Ябланица е задържан 41-годишен местен жител, който е заподозрян в опит да запали вендинг автомат разположена на улица в града. Работата по случая продължава.