От ОД МВР Ловеч съобщават, че на 22.12.2019 г. около 11.20 ч. на път 301 между селата Йоглав и Умаревци, 35-годишна жена при управление на лек автомобил Дайхатсу и извършване на маневра завиване в обратна посока от дясната част на платното, не е пропуснала движещия се от лявата и страна лек автомобил Фолксваген Пасат, управляван от 28-годишен мъж.

В резултат на инцидента леко е ранена водачката на Дайхатсу-то, а 25-годишна жена, която е пътувала във Фолксваген-а е настанена за наблюдение в болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на 35- годишната шофьорка е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

 На 23 декември около 01.15ч в гр.Луковит, 34-годишен, неправоспособен водач от града при управление на лек автомобил  Опел се е блъснал в паркиран Фолксваген. При проверка полицаите са установили, че водачът е управлявал МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство за правоуправление.  По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство след като на 22 декември около 16.00ч. на първокласен път I-4 в района на Боаза, полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил „Тойота“ управляван от 51-годишна жена от София и е установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред в двумесечен срок от датата закупуването му. Това е наложило служебно да бъде прекратена регистрацията му на основание чл. 143, ал. 15 от ЗДВП – престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.