На 10 януари в с. Български извор полицаи са спрели лек автомобил управляван от 54-годишен мъж от Тетевен, като при претърсване на превозното средство са намерени и иззети 2 полиетиленови пликчета съдържащо бяло прахообразно вещество, с бруто тегло 27.7 грама.

Малко по-късно същия ден в гр.Тетевен е установен 25-годишен мъж, като в хода на процесуално следствените действия и последвал личен обиск на лицето, в джоб на дрехите му е открито хартиено пликче прегънато по специфичен начин със съдържащо се в него бяло прахообразно вещество с бруто тегло 0.11 грама. В дома обитаван от младия мъж полицаите са  открили и иззели идентично хартиено пликче.

При полеви тест всички иззети вещества са реагирали на метамфетамин и амфетамин.

Отново в петък в РУ Тетевен е задържана и 30-годишна жена от София, след като при извършен и личен обиск в джоб на дрехите й полицаите са открили цигара суха зелена тревиста маса, с бруто тегло 0.50 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на  “канабис”. В хода на работата с жената е установено, че същия ден тя е извършила и кражба на лек автомобил «Фиат» оставен за ремонт пред частен дом в Тетевен. Превозното средство е открито изоставено малко по-късно на друга улица в града.

Двамата мъже и жената са задържани за срок от 24 часа и работата по случаите продължават служители на РУ Тетевен.