“Общинската организация на БСП в Ловеч реши, че Радина Банкова е човекът с идеи и възможности, с отлична подготовка, който може да допринесе за извършването на наложителната промяна в стила на работа на общината” – така Доротея Цанкова, водач на листата на кандидатите за общински съветници от Коалиция “БСП за България” представи пред жителите на село Пресяка кандидата за кмет. По думите на Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Радина Банкова, тя е честен и почтен човек, който с поведението и идеите увлича да се присъединиш към нейната кауза за развитието на Ловеч.

” Мотивацията ми да приема номинирането ми за кмет, е това, че не мога да гледам как хората около мен са обезверени и не виждат надежда за себе си и за децата си да останат в Ловеч, да живеят и работят тук при ситуацията, която се създаде в града през последните четири години, заяви Радина Банкова.

Имам опит в бизнеса, по линия на Асоциацията на българските производители и износители на трикотажни облекла съм контактувала с представители на ключови министерства и на различни комисии в Народното събрание, работила съм по проекти със синдикатите и смятам себе си за един подготвен и успял човек, за когото е дошло време да направи още нещо за своите съграждани, приемайки номинацията за кмет. Ако ми се доверите, ще направя така, че много неща в общината да се променят – да се заработи по нов начин, в партньорство с всички граждани, които милеят за родното си място.

Всички дейности в общината са на критичен минимум, много хора заминават от града, ненамирайки тук условия за добра работа и живот. Сигурна съм, че знам как ситуацията трудно, но успешно, с участието на всички, може да се промени. При обиколките ми в селата видях как живеят хората в тях, лишени от всякакви комунални и социални услуги, трудно решават битовите си проблеми. Трябва ли да оставим всичко така? Единственото хубаво нещо са читалищата, в които хората пазят духа на българщината, макар че много от сградите имат нужда от ремонт, покривите им текат, от общината не им се отпускат средства за каквато и да е дейност”, сподели още с жителите на Пресяка Радина Банкова.

Имаме проблеми със сметосъбирането – новият камион на почистващата фирма не може да влиза в нашите тесни улички, оплакаха се хората от селото. Необходими са повече социални услуги за възрастните болни хора – за тях трябва да има специализирана помощ, защото децата им са на работа и не могат да им я оказват. Жителите на Пресяка поискаха от Радина Банкова такива срещи да има и след изборите, за да могат да споделят своите грижи и притеснения.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“