zoo308141Току що от ОДМВР Ловеч съобщиха, че избягалият тази сутрин ягуар Алонсо е бил застрелян от ловец.  Близо 7 часовата драма с избягалият хищник приключи, за съжаление, с неговата смърт.

Явно усилията на участниците в акцията да упоят и върнат ягуара в неговата клетка не са били успешни. Това е наложило ягуара да бъде убит.

Кмета Казанджиев съобщи специално за “Ловеч днес”, че от сутринта се полагат усилия животното да бъде упоено, но неуспешно. Към 15.30 часа е занесена храна, за да изкарат ягуара от мястото където се е бил скрил, но и този опит е бил неуспешен.

 

51 коментара

  1. Идиоти такива

  2. Idioti takiva nqma li zakon za zashtita na jivotni v bulgariq da gi osudat teq ubiici!!! Trqbva da go zatvorat tozi zoopark samo muchat jivotnite !!!!

    1. Симона,мисля,че приоритет във всяко общество е защитата на хората.И когато има ситуация,в която хищно животно може да нападне хора и решението не търпи отлагане,действията са такива,каквито са извършени.Колкото и жестоко да изглежда на пръв поглед.Ако ти си на мястото на ловеца и виждаш,че след секунди животното ще излезе извън оградата на зоопарка и е възможно да нападне хора/твои близки ,примерно/,как би дийствала?!

  3. “Градът на люляците! Покритият мост! Езиковата! Ах, какви чудеса е събрал този град в себе си. Колко всички са горди с това прекрасно малко кътче от земята. Каква наслада е да четем такива изречения с удивителни накрая!
    Уви, не е с това е Ловеч по-различен от останалите български градове. Но след малко ще стигнем дотам. Напоследък ми идват много идеи за какво да пиша и така и не написах нито една от тях, защото са просто идеи и нямат много значение в материалния свят. Днес пиша за Ловеч. И той няма много значение в материалния свят, но може би има значение за мен и за теб.
    Наскоро видях как бъдещ осмокласник се записва в училището, което съм завършила и ми стана жал за него. Наистина ми се искаше да отида да го хвана и да му кажа: “Чакай, недей 14-годишно, невинно човече, не прекарвай 5 години от живота си тук”. За съжаление, този текст няма да е тип “Гадни момичета”. Става въпрос за нещо доста по-сериозно и нека го кажа така: Когато аз бях малка призовавахме демонът Дама Пика, а сега нейният адаш призовава децата от всеки ловешки ъгъл.
    Ако не сте разбрали от предишното изречение, то значи живеете в първия параграф на този текст и не знаете, че голяма част от тийнейджърите в Ловеч употребяват често наркотици, продават ги, а избрани от тях дори ги създават. Изобщо никак не е красиво положението. Но никой нищо не прави, напротив – всички си затварят очите и продължават да коментират колко прекрасен е Ловеч.
    Аз научих какво са наркотиците от филмите, а сега малките се подиграват на същите тези филми колко са нереалистични.
    Първата стъпка е да се привлече внимание към този проблем, защото всички просто го игнорират.
    Не знам как се завършва такъв текст. С нещо вдъхновяващо може би… или пък призив за помощ. Най-вече с благодарност към тези от вас, които са го прочели и са решили да не го подминат. Ако имате идеи за как може да се направи нещо Ви моля да споделите публично или на лично.

    Благодаря.”

    http://insaneely.wordpress.com/2014/08/04/%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD/

Comments are closed.