Текст и снимки: Венцеслав Георгиев, Юлиана Близнакова, Елица Върбановска

На официална церемония директорът на Профилирана природо-математическа гимназия Димитър Петков връчи дипломите на зрелостниците от випуск 2018.

Удовлетворението за учители, ученици и родители са резултатите. Седем пълни шестици от матурите постигнаха абитуриентите на гимназията, а 18 са зрелостниците с отличен успех в дипломите. Заслужено всички те бяха удостоени със специални награди, грамоти и традиционната торта от директора на гимназията Димитър Петков. Председателят на училищното настоятелство Николай Николов, директор на Първа инвестиционна банка, клон Ловеч, поздрави випустниците и награди отличниците. Равносметката – отличен 6,00 на матурата по математика извоюваха  четирима абитуриенти – Ирина Христова, Виктория Панчева, Мирела Кирилова и Ивелин Емануилов.

Три са пълните шестици на матурата по английски език, постигнати от Антон Йоцов, Даниела Стойкова и Християн Вутов.

Заслужено Първенец на випуск 2018 е Ирина Христова. Тя вече е судент в СУ „Св. Климент Охридски“ в специалността „софтуерно инженерство“.  Невъзможно е за кратко да бъдат изброени отличните национални и международни постижения на Ирина за целия срок на обучение в ППМГ. Ирина е единствената ученичка в България, завършила Алфа академията на Телерик /Telerik Academy Alpha/ и вече работа в Experian, една от водещите компании в ИТ сектора. Ирина Христова е и тазгодишният носител на наградата Tinkov Award Junior – приз учреден от Стилян Тинков – учен и изследовател, бивш възпитаник на гимназията.

Успешен полет и пълноценна реализация!

 

1 коментар

Comments are closed.