На 2 юли от 19:00 часа се поставя началото на „Вечерни срещи край реката“ 2018 г. с концерт на пианистката Наталия Осенска и изпълнителят Александър Христов. От 2.07. до 20.07. на уникалната плаваща сцена в Ловеч ще бъдат представени различни концерти на местни културни дейци и самодейци.

Шест вълнуващи концерта ще се проведат на 2, 3 и 4 юли под надслов „Вечерни срещи с ловешките музиканти“, реализирани от Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“ чрез спечеления от тях проект по културен календар.

Очаква ни и една музикално-поетична вечер под надслов „Реката се буди, реката заспива с обич за родния Ловеч“, с участието на ловешките поети от Клуб на дейците на културата и талантите от вокална група „Чучулигите“, с ръководител Тинка Симеонова. Събитието ще се проведе на 6 юли от 19:00 часа.

В летните вечери край реката ще изживеем още вълнуващи мигове с участието на музикантите от Общински духов оркестър, с диригент Тотко Рогашки,  оркестър „Ловеч“, самодейците от НЧ „Бяла Анаста 2016“ и Балет „Ралица“. А за най-малките на 11 юли от 18:30 часа ще бъде организирана и Детска работилница на Центъра за работа с доброволци към РБ „Проф. Беню Цонев“ под надслов „Да рисуваме край реката“.

Програмата на иновативните културни събития „Вечерни срещи край реката“ 2018г. – иновативни културни събития на плаващата сцена на река Осъм“, е  изградена по проект „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“. Проектът е реализиран от Община Ловеч с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007–2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.