pochetni1804131Предложението за Николай Кълбов е на инициативна група граждани, в общинския съвет го внася кметът Казанджиев

Николай Кълбов, изпълнителен директор на „Спарки Елтос“ АД, да бъде удостоен с почетното звание „Почетен гражданин на Ловеч“, решиха съветниците на заседанията на постоянните комисии. Единствено комисията по бюджет и финанси не подкрепи предложението. То е внесено за разглеждане от кмета Минчо Казанджиев. До него и до председателя на общинския съвет пък е изпратено предложение от инициативна група от 44 граждани за това.

В предложението на кмета се казва, че приносът на Николай Кълбов за утвърждаване престижа на Ловеч е значителен. Той е дългогодишен член на Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч, в периода 2003-2007 г. е негов председател, успешно развива идеята за подпомагане и развитие на малкия и средния бизнес в Ловеч, основател е на клъстер „Електроинструменти“, чиято основна функция е стимулиране на малките и средните местни фирми.

Кълбов е и един от големите дарители на Ловеч, посочва още кметът. Дневният център за деца и възрастни с умствени увреждания, ловешката болница, Ловчанската митрополия, ОУ „Васил Левски“, СОУ „Св. Климент Охридски“, спортни клубове, художествени формации и много други сдружения и инициативи са подпомагани в тяхната дейност от изпълнителния директор на „Спарки Елтос“. Точно затова през 2008 г. дружеството, ръководено от него, получи наградата на община Ловеч за принос в област „Дарител“.

Тази година на 13 май Николай Кълбов навършва 60 години.

Неговата цялостна дейност е била и е насочена към издигане престижа на нашия град, създаване на подходящ бизнес климат, нови работни места, устойчиво развитие, партньорство и подпомагане на малките и средните предприятия, дарителски инициативи – така обобщава предложението си и инициативната група.

Окончателно решение за удостояване на Николай Кълбов със званието „Почетен гражданин на Ловеч“ ще вземе общинският съвет на заседанието си на 23 април. Кметът предлага официалното публично обявяване, вписването в книгата на почетните граждани и връчването на удостоверението да стане на тържествена сесия на общинския съвет по случай Деня на Ловеч 11 май.

 

8 коментара

  1. А я си представете спарки като е на загуба да затвори , колко хора ще останат без работа и тогава говорете.Всеки може да говори , ама малко хора действат

  2. Лично познавам Николай кълбов и мога без колебание да кажа, че е един самовлюбен психар. Като човек е абсолютно леке, като професионалист колегите и работниците му да кажат. /Спарки- Елтос е 4-та година на рекордна загуба по официални данни./

  3. Когато човек дарява, той го прави заради собствените си възгледи , мирогледа си и убежденията си…не за да бъде издиган в култ. Редно е личното чувство за удовлетвореност да е единствената му награда..
    Пък тези, чиито живот е променил чрез даренията си..ми нека си направят по един олтар в къщи, да сложат снимка на Кълбов и ако искат и сутрин, и вечер да му палят свещ.

  4. Дали престижа на града или неговия личен престиж!Нямам наблюдения работниците от СПАРКИ да са дарени щедро като общината….

  5. Дали престижа на града или неговия личен престиж!Нямам наблюдения работниците от СПАРКИ да са дарени щедро като общината….

  6. Да застане до имена като Анастас Иширков и Георги Иванов, заради основаване на клъстер “Електроинструменти”??? Какви нови работни места е създал, при положение, че ги взима без пари от Държавата чрез Бюрото по труда! Ако има Общински съветници, които четат тука да вземат да видят категоричнвите резултати от анкетата и да се ЗАСРАМЯТ!!!

  7. Николай Кълбов, като изпълнителен директор на „Спарки Елтос“ АД бе дългогодишен спонсор на малък-Минчо или по- точно на висшето му образование. Дали малък-Минчо не получаваше стипендия от “Спарки”? Май да ! Това е една благодарност. КАК НЕ ГИ Е СРАМ !!!

Comments are closed.