ptp808134Павлин Иванов

За катастрофа между два леки автомобила на кръстовището до бензиностанцията на „Лукойл“, съобщава нашата читателка Хр. Симеонова. Тя ни изпрати и снимки от мястото на произшествието.

Инцидентът е станал днес преди обед на регулираното, по принцип, със светофарна уредба кръстовище. На мястото на катастрофата има служителите на ловешката полиция, които са предприели мерки за обезопасяване му. Автомобили на пътна помощ изтеглят катастрофиралите автомобили.

Към този момент „Ловеч днес“ не разполага с информация за пострадали.

От ОДМВР съобщават, че вчера вечерта, около 21.30ч. служители на РУП-Угърчин са спрели за проверка л.а. «Форд – Ескорт» управляван от Ю.А.-43 годишен  от с.Лесидрен, като при проверката е установено , че водачът не притежава СУМПС. Съставен му е акт по ЗДВП. Час по-късно, в с.Лесидрен е спрян за проверка л.а.«Нисан» управляван от Д.Н.-33 годишен, жител на същото село, за който е установено, че шофира  след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 0,75 промила.

На 07.06.2013г. около 18.45 часа в гр.Троян, лек автомобил «Рено» управлявян от Й.М.-21 годишна от гр.Троян, на прав участък от пътя блъска внезапно излязло на пътното платно 5 годишно момченце. На детето е оказана помощ във ФСМП-Троян, извършен е преглед и е настанено за лечение с диагноза черепно-мозъчна травма. По случая е образувано досъдебно производство.

На 07.08.2013г. в РУП-Луковит е започнато незабавно производство срещу криминално проявения К.К. от гр.Луковит, който е управлявал л.а. без да притежава СУМПС и  в едногодишен срок от наказанието му за друго такова деяние.

На 07.08.2013г. в РУП-Троян е образувано бързо производство срещу В.Ч.-23 годишен от с.Любча, общ. Доспат, който е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в издишания въздух 1.57 промила. Мъжът е задържан за срок от 24-часа в РУП-Троян.