kmarinova2412151В изпълнение на приетия План за превенция на престъпността за периода 2016-2018 г. на Област Ловеч, приоритет „Изграждане на устойчиви партньорства за превенция на престъпността между органите на държавната власт, неправителствените организации, бизнеса и гражданското общество“, с моя заповед № 1424/30.08.2016 г. от днес в Община Ловеч се създава Комисия за обществен ред и сигурност (КОРС) като консултативен орган към кмета на общината и за институционализиране на съвместната дейност на органите на местното самоуправление, неправителствените организации, териториалните структури на МВР и други държавни структури и институции, както и представители на частния сектор, имащи отношение към опазване на обществения ред и повишаване сигурността на гражданите на територията на Община Ловеч.

В срок до 10.09.2016 г. комисията ще изготви проект на правила за работа и ще планира дейностите в изпълнение на целите и приоритетите на План за превенция на престъпността за периода 2016-2018 г. на Област Ловеч.

Комисията за обществен ред и сигурност в Община Ловеч ще работи в тясно сътрудничество с Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението на Общински съвет – Ловеч, като при възникнала необходимост, за участие в работата на комисията могат да бъдат привличани компетентни лица като експерти или консултанти.

2 коментара

  1. Народна мъдрост: “Когато искаш нещо да не се получи,възлагаш решаването му на КОМИСИЯ!”

  2. Павлине, недей да бързаш да променяш нещата. Огледай се, ослушай се, пък тогава прави нещо. С коя твоя заповед като шеф на “Еко” е създена КОРС? Или Ловеч тудей вече е глас на кметицата в първо лице единствено число?

Comments are closed.