penkopenkov1707141Павлин Иванов

Знаете ли, дори падението и некомпетентността трябва да имат някакви граници. Поне според мен. Не приемам, дори за близко до нормалното, поведението и „експертността“ на една не малка част от ловешките съветници.

От една страна е много хубаво, че гражданите дори и не подозират кои хора ги представляват на най-важното място в една община – Общинският съвет. Масата хора живее с илюзията, че там, в залите на местният парламент, все пак се работи и съветниците дори и мъничко работят в интерес на гражданите, което е една голяма неистина.

От друга страна, истината, такава каквато е, е толкова трудна за обясняване. Трудно се обяснява, защото алогичността, лицемерието, тоталната неподготвеност, могат да описани, но за да повярва обществото в описанието, няма друг начин освен хората да видят с очите си, да чуят с ушите, случващото се в Общински съвет и неговите комисии. Друг начин няма!

Много, много съм писал по темата за хората, които ни представляват в Общински съвет. Хората, които и по логика, и по закон, трябва да защитават нашите интереси. Разбира се, всеки жител на общината може да си отговори и сам, оглеждайки се. Всеки сам може да прецени, кога е виждал общински съветник, които да иска да се срещне с гражданите, да прави предложения за подобряване на живота ни, да търси начин и да се консултира с тези, за които би трябвало да работи – жителите на община Ловеч.

Тъй като следя процесите от години, аз имам изградено мнение. Но това не е важно. Важно е вашето мнение, уважаеми читатели, жители на община Ловеч. Много скандални решения, намерения и задкулисни сделки са били публикувани на страниците на „Ловеч днес“. За съжаление, или може би логично, вие – читателите не реагирате. Може би е вярна поговорката, че всеки народ си заслужава управлението.

Този дълъг увод правя с една цел, да ви въведа в това, което ще прочетете след малко. То е срамно, низко, арогантно и откровено казано, супер просташко. Но това е действителността, такава каквато е, независимо дали ви харесва или не.

Вчера, на заседанието на Икономическата комисия, председателствана от небезизвестния застраховател Пенко Пенков, се случи нещо, което олицетворява в абсолютно пълна степен вероюто на доста голяма част от нашите съветници.

Заседанието протече доста скандално, за което ще ви разкажа в отделен материал, но впечатляващото беше неподправеният изказ, плод на начина на мислене, на едно от лицата на Общински съвет – Пенко Пенков.

Ще се опитам да цитирам точно какво заяви общинският съветник Пенков Пенков, Председател на Икономическата комисия в Общински съвет Ловеч:

„Не съм дошъл на Председателски съвет, щот съм си имал работа! Аз не мога като Председателя (бел.р. – Тихол Тихолов) да работя в Общински съвет и да ходя да гледам дела! Аз си имам приоритет, имам си къща, имам си семейство, имам си работа!

Нали разбирате, че и на мен никой не ми плаща за това, че съм тука. Ако ми беше заплатата 1400 лв. като софийските съветници, да. Но в момента е губене на време! „

 

С две думи, казаното от съветника, избран от част от жителите на община Ловеч Пенко Пенков, са есенцията на начина на мислене, моралните устой, целите, каузите, разбиранията за света и за ролята на избраните в обществото.

Досега не бях чувал толкова ясна и добре синтезирана мисъл от общински съветник, за това, колко му е през оная работа за мен, за теб, за хората в общината, за техните проблеми. Но никога не е късно човек да научи нещо ново за заобикалящата го среда, пък дори и наученото да не му харесва и да му идва да потъне в земята от срам, заради това, че някакво си такова човече го представлява в Общински съвет.

27 коментара

  1. Не питай управника, защо е глупак, питай себе си защо е управник. ..

Comments are closed.