penkopenkov1707141Павлин Иванов

Знаете ли, дори падението и некомпетентността трябва да имат някакви граници. Поне според мен. Не приемам, дори за близко до нормалното, поведението и „експертността“ на една не малка част от ловешките съветници.

От една страна е много хубаво, че гражданите дори и не подозират кои хора ги представляват на най-важното място в една община – Общинският съвет. Масата хора живее с илюзията, че там, в залите на местният парламент, все пак се работи и съветниците дори и мъничко работят в интерес на гражданите, което е една голяма неистина.

От друга страна, истината, такава каквато е, е толкова трудна за обясняване. Трудно се обяснява, защото алогичността, лицемерието, тоталната неподготвеност, могат да описани, но за да повярва обществото в описанието, няма друг начин освен хората да видят с очите си, да чуят с ушите, случващото се в Общински съвет и неговите комисии. Друг начин няма!

Много, много съм писал по темата за хората, които ни представляват в Общински съвет. Хората, които и по логика, и по закон, трябва да защитават нашите интереси. Разбира се, всеки жител на общината може да си отговори и сам, оглеждайки се. Всеки сам може да прецени, кога е виждал общински съветник, които да иска да се срещне с гражданите, да прави предложения за подобряване на живота ни, да търси начин и да се консултира с тези, за които би трябвало да работи – жителите на община Ловеч.

Тъй като следя процесите от години, аз имам изградено мнение. Но това не е важно. Важно е вашето мнение, уважаеми читатели, жители на община Ловеч. Много скандални решения, намерения и задкулисни сделки са били публикувани на страниците на „Ловеч днес“. За съжаление, или може би логично, вие – читателите не реагирате. Може би е вярна поговорката, че всеки народ си заслужава управлението.

Този дълъг увод правя с една цел, да ви въведа в това, което ще прочетете след малко. То е срамно, низко, арогантно и откровено казано, супер просташко. Но това е действителността, такава каквато е, независимо дали ви харесва или не.

Вчера, на заседанието на Икономическата комисия, председателствана от небезизвестния застраховател Пенко Пенков, се случи нещо, което олицетворява в абсолютно пълна степен вероюто на доста голяма част от нашите съветници.

Заседанието протече доста скандално, за което ще ви разкажа в отделен материал, но впечатляващото беше неподправеният изказ, плод на начина на мислене, на едно от лицата на Общински съвет – Пенко Пенков.

Ще се опитам да цитирам точно какво заяви общинският съветник Пенков Пенков, Председател на Икономическата комисия в Общински съвет Ловеч:

„Не съм дошъл на Председателски съвет, щот съм си имал работа! Аз не мога като Председателя (бел.р. – Тихол Тихолов) да работя в Общински съвет и да ходя да гледам дела! Аз си имам приоритет, имам си къща, имам си семейство, имам си работа!

Нали разбирате, че и на мен никой не ми плаща за това, че съм тука. Ако ми беше заплатата 1400 лв. като софийските съветници, да. Но в момента е губене на време! „

 

С две думи, казаното от съветника, избран от част от жителите на община Ловеч Пенко Пенков, са есенцията на начина на мислене, моралните устой, целите, каузите, разбиранията за света и за ролята на избраните в обществото.

Досега не бях чувал толкова ясна и добре синтезирана мисъл от общински съветник, за това, колко му е през оная работа за мен, за теб, за хората в общината, за техните проблеми. Но никога не е късно човек да научи нещо ново за заобикалящата го среда, пък дори и наученото да не му харесва и да му идва да потъне в земята от срам, заради това, че някакво си такова човече го представлява в Общински съвет.

27 коментара

  1. ОС Ловеч е като долен и гнусен бардак с лоши проститутки, но пък незнайно защо добре платени. Какво като не им плащат 1400 лв???? Ми то само да се облажиш от някоя евро програмка и ти стига. Не ти трябва заплатката от Общината. Трябва да си играач…. Да си натаманиш свой човек и да лапнеш комисионната, демек рушветааа… Айде честито, мерси………..

  2. Положението в Общинският съвет е направо отчайващо за този, който що годе се интересува какво вършат там.Може би няма законен начин да се принудят голяма част от съветниците да си подадат оставките, но е напълно възможно гражданите да се обединят и със сопи да ги изгонят от там!

  3. Ало, вие, дето гласувахте за Пенков, къде избягахте? В Сингапур ли сте? Всички знаят как Пенков стана съветник, но си мълчат. Той се е превърнал в радиоточка, т.е. без обратна връзка само излъчва, без да приема?! С колко избиратели се е срещнал и колко проблема им е решил? С николко! Гледа само личния си интерес, и е очевадно, че са налице задкулисни договорки, а хората в Ловеч – бездомните кучета ги яли. Каквото и силно да кажа все ще е недостатъчно да изрази възмущението ми от този ретрограден човек. Рядко елементарен, неинтелигентен и демонстративно ограничен човек. Гърците в тая ситуация биха потрошили всичко и прогонили от съвета, но ние, като мърди и големи тарикати (ганьовци), мълчим и нищо няма да направим.

    1. Ти явно го познаваш много добре този човек. Аз проверих в ЦИК с какви резултати е влязъл в ОС. Ами че той (ОДС от които се е явил) имат трети резултат след ГЕРБ и БСП. Явно си има избиратели, ама едва ли са от Сингапур?????????????????

  4. Ама какво сте се хванали само с акулата Пенков. Какво ще кажете за съветничката Доротея Русева-Цанкова и нейните родители,които са на общинската хранилка.

  5. Все си мислех, че и в падението има предел, но лицето Пенко Пенков: доказва, че винаги може повече.

  6. …НИЗОСТ, СЪЧЕТАНА С БЕЗКРУПОЛНАТА СМЕЛОСТ НА БЕЗСРАМИЕТО!

  7. Мисля, че съм една от многото, разочаровани и отвратени от г-н Пенков. Той е човек с опит – корупционен, подмолен, мръсен опит… Проигра доверието на толкова много хора! Това е естествено развитие на личността му. Алчността и лакомията са непростими грехове. Ето и едно пожелание, а не клетва: Дано се задавите, г-н Пенков!

  8. Все си мисля, че от ноември 2011 до май 2013 е година и нещо. Сещам те, Петков, далаверката на Минчо и А.С.С.А паричките, които се източват за битови отпадъци да се увеличават още.

  9. Кажи ми, скъпи ми Петков, коя далавера спря Корнелия Маринова две години и нещо шеф на съвета. Че не мога да се сетя.

    1. Петков, много актив й сложи на госпожата. Добре че беше само една година и нещо в общинския иначе толкова поразии щеше да направи и да осере орталъка че комуналната лайнарка щеше да се задръсти.Виж, нейния актив от лични семейни професионални и партийни далавери няма аналог и по нищо не отстъпва на Пенко Пенков.
      Затова през октомври няма да гласуваме с приятелите и семействата ни за партия ГЕРБ ако тази хитра и подмолна измамница е пак на челно място в листата

  10. Нямам никаква представа дали казаното по горе от г-н Пенков е „есенцията на начина на мислене, моралните устой, целите, каузите, разбиранията му за света”, но и днес всеки може да прочете на официалния интернет сайт на Общински съвет Ловеч следното уведомление ; http://www.lovech.bg/wps/portal/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gLby9PS09LYwODMBMXA0_nAPfgMG83QwtTU_1wkA5kFaGO5gae3oYe7qEh5obuQeYQeQMcwNFA388jPzdVvyA7O83RUVERAOknG1Q!/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfOEtKSTlJOTMwMFVBNzBJSzFIR1VUNzFPUTI!/

    „Постоянна комисия по икономическа политика и евроинтеграция
    На основание чл. 65, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2011-2015година, свиквам заседание на постоянната комисия на 16 юли 2014 год. от 11,00ч. в заседателната зала при следния
    п р о е к т о – д н е в е н р е д:
    1….
    5.Предложение относно създаване на Общинско предприятие „Чистота” –чл.52 и 53 от ЗОС и чл.21, т.23 от ЗМСМА.

    ПЕНКО ПЕНКОВ:
    Председател на постоянната комисия”

    Да ама Не!

    В заседателната зала (като е предварително обявено) не се проведе заседанието на комисията на г-н Пенков. Аз бях в 11.05 часа в залата тъй като съм вносител по точка 5 от проекто-дневния ред. След 20 мин. неофициално разбрах, че заседанието на комисията се провежда в друга зала където отидох. Обсъждането на моята точка беше минало и г-н Пенков отказа да се гледа с мотива, че не съм бил в залата.

    Всеки само може да си направи извода за работата на г-н Пенков, като председател на комисия- обявява заседанието на едно място, а го провежда на друго. Аз няма да коментирам работата на г-н Пенков, но на заседанието през септември месец (защото вече е минал срока за питания от граждани) официално ще направя питане дали изнесената по горе информация за НЕ плащане на наеми, концесии и приватизационни сделки е истина и тук ще публикувам отговора на Председателя на ОбС или на кмета.

  11. Гласовете бяха 16. Един не достигна, защото Радослав Хитов отсъстваше. Между другото неговото отсъствие беше предварително известно, но съветникът Константин Попов гласува за предложението на БСП за този ден и на практика предреши избора.

  12. Той подкрепи Ирина Митева.

  13. Да припомним на уважаемите коментатори по темата че господин Пенко Пенков е фактор който избра другарката Корнелия Маринова за председател на общински съвет Ловеч. Тогава беше добър фактор.

    1. Ало, помнещият, не е лесно да си прост, конкуренцията е огромна. „Златният пръст“ получи ли за награда председателския стол на най-важната комисия на съвета или да? След това
      подкрепи ли Тихолов или да? Защо не подкрепи Ирина Митева за председател на съвета? Защото с председател, като нея далаверите спрат, а с Тихол са от една порода!

  14. Ако и половината от това е вярно/а мисля,че е вярно/,то тогава трябва да сменяме политиците,но всичките.Въпросът е,има ли някои честни и достойни хора,които биха поели управление на община или държава без да мислят за джоба,за къщите,колите,яхтите,жените, децата да учат в чужбина…..Или пак на изборите ще дадем възможност на някои,които не си доизкараха мандатите/предишни и сегашни/да ни доОПРАВЯТ.

    1. Нито даваме възможност, нито избираме все едни и същи, години наред. Разберете, че циганите са тези, които правят избора на управляващи. Публична тайна е, че се купуват гласове , както в Ловеч, така и в страната, като цяло.

  15. Ха, ха, ха!!! Червените мърши разбираха, че времето на пенсионерският им електорат приключи и толкова са пропаднали вече, че са се превърнали в публични защитници на “Златният пръст” в местния парламент – демократа „ГеПиАй”.

  16. Редно ли е цялата ненавист към избраните от НАС управлящи да отнесе г-н Пенков. Стискам му ръка за смелостта да е до болка откровен – изцяло в негов стил.

    Каква работа свършиха останалите десетки общински съветници, и на някой от тях пука ли му за нещо изобщо ?

    1. Човекът е много умен. Уредил е с кмета да не плаща наем за офис в центъра на Ловеч, не плаща за язовирите, които общината му е дала, не плаща за приватизирания имот в Шанките. Евала г-н Пенков, само с такива хора града ще се оправи, а не с балъци, като останалите съветници, които работят за слава и чест.

  17. Е пък това всички много добре го знаем …. 🙂 знаем и как се гласува преди съвет се извикват всички верни псета и им се диктува които е тъп даже си записва .. и така … както казаха много други не е от скоро но това е жокер за пред кмета и други и после подлежат на преговори за услуги някой биват излъгани други не … но факт е че всички в този измислен общински съвет са приближени на партиите който управляват и каквото каже кмета и ….. сие това става 🙂

  18. От няколко години Пенков няма друг “бизнес” освен далаверите с кмета и такива в Общинският съвет. Факт!

  19. Коментарът от прочетеното може и да друг: Зарязал съм си бизнеса , семейството и къщата, за да работя ” в ползу роду” , без заплата или друга придобивка….

    1. “В България всичко е наопаки.
      Например: каймакът на обществото е от утайката му……“
      Ники, може, но не е.

Comments are closed.