obs2304131    На 26-то заседание на Общински съвет Ловеч за пореден път (да си спомним първото заседание на съвета, проведено на 04.11.2011 г.!), бяхме свидетели на емоционалното поведение на част от нашите колеги, които с демонстративното си напускане на залата, провалиха провеждането на заседанието.

         Дневният ред на настоящото заседание предвиждаше вземане на важни решения от значение за местната общност – нова Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, по която работихме активно в постоянните комисии на общински съвет; изменение и допълнение на още две действащи наредби; одобрение на план-сметка за финансовото обезпечение на празника на града 11-ти май; внесено по 24-часовата процедура важно предложение за кандидатстване по проект, по който община Ловеч ще получи безвъзмездно финансиране за изработване на инвестиционен проект на любимия на поколения граждани и гости на града Зоопарк и др.

В декларацията на колегите от БСП беше използвана категорията морал. А къде е моралът на избраните общински съветници при започнало вече заседание да го напускат един по един демонстративно и да не изпълняват законовите си задължения?! Къде е моралът за не участие във вземането на важни за гражданите решения?! Да, в декларацията беше казано, че “не искат да се ползва залата на общинския съвет за предизборна агитация”. Какво се получи с напускането на цялата група на БСП – не се ли постигна обратният на вписания в декларацията ефект? Не показаха ли те, че частни и партийни интереси са пред интересите на местната общност?

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ не одобряваме поведение на общински съветници от която и да е група, което да обслужва частни, партийни или други интереси, различни от интересите на гражданите на община Ловеч, интереси в противовес на законите на страната и против благоденствието на тези, които са ни избрали.

Призоваваме ръководствата на политическите партии, които са в предизборна кампания за избор на народни представители да не използват институцията общински съвет за целите на тази кампания. Местните избори са след две години, оставете общинските съветници да вършат това, за което им е гласувано доверие.

                                     

                                      Общинските съветници от ПП ГЕРБ

4 коментара

  1. Дами и Господа представители на Гражданите на Ловеч. Ако само за секунда проумеете колко зловредно е Вашето представителство за жителите на гр. Ловеч, макар и избрани от тях, лицата Ви ще се изкривят от болка, сърца Ви спрат да бият и Вие с радост ще отидете в ада. Това, че не носите по закон съдебна отговорност за Вашите решения, не Ви правят недосегаеми- помнете, че всичко ,което ни причинявате с Вашите решения се връща, и мястото Ви ада ще Ви се стори песен! Мислете за всеки лев, който с Вашето вдигане на ръка сте спомогнали да излезе от нашия джоб! Това не се забравя и няма да се забрави!

  2. “fee-faw-fum казва:
    Защо пък реши, че са политическа група?”

    fee-faw-fum, аз не съм решил, а общинските съветници са решили и сами са си създали и обявили политически групи на съветниците в ОбС и само трима съветниа не са в никоя политическа група.
    Ако си направиш труда да напишеш едно заявление по ЗДОИ сам ще установиш колко са групите и от кои партии.

  3. Защо пък реши, че са политическа група? На мен по поведението на този общински съвет групите повече ми приличат на “групи по икономически интереси”.

  4. “Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ не одобряваме поведение на общински съветници от която и да е група, което да обслужва частни, партийни или други интереси, различни от интересите на гражданите на община Ловеч, интереси в противовес на законите на страната и против благоденствието на тези, които са ни избрали.”

    Тази декларация е още по-несериозна и безотговорна от декларацията прочетена на заседанието.

    Не одобрявали поведението на общинските съветници!

    Много важно и да одобрявате и да не одобрявате, Вие без да имате каквото и е е било задължение по ЗМСМА (ползвайки мотива, че не било забранено създаването на групи), доброволно и съзнателно сте създали политическа група в орган за местно самоуправление, дали сте право с правилника си за внасяне на политически декларации от политическите групи и сега се сещате, че видите ли декларацията обслужвала партийни интереси… ами какви други интереси може да обслужва една декларация на политическа група, ако не партийни… да не би случайно да сте очаквали, че една политическа декларация ще обслужва интересите на извънзнемните форми на живот или интересите на червените мравки убийци.

    Съгласно ЗМСМА местната общност не е разделена по политически принцип, а е едно цяло независимо от политическата принадлежност на всеки един от местната общност.И въпреки това , незачитайки положената от самите Вас клетва, съгласно която в работата си, като общински съветници сте се задължили да се ръководите от интересите на местната общност, Вие сте създали политическа група без да имате задължението по закон.

    Така съзнателно сте разделили местната общност по политически принцип, като с това сте политизирали работата си в общинския съвет и за това Вие изобщо нямате никакво основание да твърдите, че работите за местната общност тъй като местната иобщност не е само герб, бсп, дпс и сдс.

    Единственият показател за това, чии интереси обслужват общинските съветници в работата си , независимо от политическата им принадлежност и политическите групи в които те членуват е начина по който гласува всеки един общински съветник за приемането или не приемането на всяко едно решение на ОбС.

Comments are closed.