scarletaura1209163Румънката  Aura Danciulescu – фронтмен на най-успешна румънска рок група с женски вокал  Scarlet Aura,  ще възпее в Ловеч силата на третото око. Групата открива на 22 септември маратона Lovech Rock Fest 2016, а част от новите им песни са за невидимите сили около нас и пътят към духовното възраждане.

Датата за Ловеч е точно две седмици преди старта на голямото им турне из Европа THE SHADOW SHOWS  на Tarja Turunen, тогава е и премиерата на  втория албум “Falling Sky”.  „Падащото небе“ съдържа десет песни, част от които навярно ще чуем в Ловеч.

Турнето THE SHADOW SHOWS 2016 продължава чак до 6 декември и ще мине през 21 европейски градове – от Хановър през Берлин, Париж и Мадрид до Вроцлав.

Scarlet Aura описват във Фейсбук новия си албум така:

scarletaura1209161“Това са песни, които показват духовното и емоционално пътуване към възвишеното, за да се достигне до пълно просветление. Творбите освен това гъделичкат ухото по един приятно смущаващ начин.  Албумът “Falling Sky” не е за падението, а за извисяването. Нашите крила се възраждат като феникс, чрез преодоляване на трудностите. Ние бяхме вдъхновени както от живота и смъртта, така  и от третото, шаманско око –  тази най-мистичната и загадъчната част в човешкия организъм.”

Известната мелъди рок група идва в Ловеч със сериозна биография не само в родината, но и по света. У нас са известни като победители в Battle Of The Bands в Каварна през 2014, но са участвали още в рокфестивали в Кюстендил и        Шкорпиловци.

Организатор на Lovech Rock Fest 2016  е Община Ловеч.

scarletaura1209162Генерални спонсори „Леденика“ и „Бони холдинг“.

Фестът се осъществява с любезното съдействието на „Лакталис“ – България, фондация „TRACE за хората“, „Балкан Вело“ АД , „Сити Център Ловеч“.

Медийните партньори са БНТ 1 и БНТ 2, БНР, радио Z – Rock, медийна група Zetra, Радио Ловеч.

1 коментар

Comments are closed.