jonchev1301145Кампанията на Областна администрация – Ловеч, и Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев“, която се проведе в навечерието на Коледа, стопли сърцата на десетки, съобщават от пресцентъра на администрацията. Отзвукът на благородната инициатива не закъсня. Родители изразиха дълбокото си признание за уважението и подаръците, които получиха децата им преди светлия семеен празник.

„Благодарим Ви за стореното от Вас добро, което за нас е неизмеримо и неоценимо.“ С тези топли думи майката на Емилиян Горанов Бонка благодари на благодетелите за неочакваната изненада. Емилиян беше изключително ентусиазиран и щастлив от появата на заместник-министъра на младежта и спорта и легенда в българската гимнастика Йордан Йовчев. По време на връчването на подаръците младежът демонстрираше на Йовчев как снима неговият фотоапарат и какви шедьоври прави с него.

Кампанията се осъществи с щедрото съдействие на г-жа Маргарита Домусчиева, Даниела Стоянова, Петко Игнатов, инж. Цветелина Пенчева и Ваня Георгиева, които дариха средства и продукти, за да бъдат зарадвани децата в нужда преди големия християнски празник. Майката на осмокласника в Природо-математическа гимназия Николай Христов Валентина Тодорова в написаното на ръка от нея благодарствено писмо, казва „С вашия дар Вие подарихте надежда.“

„Истинската удовлетвореност и радост видях в очите на децата, когато им връчвахме подаръците. Това е най-голямото доказателство, че сме сторили добро. Искам да изкажа своята дълбока признателност на спомоществователите, без които нищо от това нямаше да е факт. Изказвам специална благодарност и на доброволците от библиотеката, особено на Албена Йончева, за дните непрестанна работа, усърдие и доброта, довели до осъществяването на тази благородна кауза.“ С тези думи областният управител на Ловеч Милко Недялков изрази почитта си към всички, дали труда и добротата си в кампанията.