voda703121За периода 04.04.2016г. – 08.04.2016г. са извършени 20 проверки на обекти с обществено предназначение  (2 мяста за настаняване, 7 фризьорски салона и 11 детски градини) в гр. Ловеч, гр. Троян, гр. Луковит, с. Шипково и с. Тодоричане, както и 4 обекта за търговия с дрехи втора употреба. При извършените инспекции се установи, че обектите отговарят на нормативната уредба.

За същия период, в отдел „Лабораторни изследвания” при РЗИ-Ловеч са изследвани 9 проби води-питейни от централни водоизточници по постоянен мониторинг и 2 проби по периодичен мониторинг от следните населени места: Батулци, с.Голяма Брестница, с.Добревци, с.Малък Извор, с.Орешене, гр.Ябланица, с.Брестница, с.Златна Панега, с.Дъбравата, с.Борима и 2 проби води от обществени местни водоизточници от следните населени места: с.Дъбравата – чешма до моста Никифор Николов, с.Батулци – чешма „Тошкова чешма”.

Всички показатели (микробиологични и химични) на изследваните проби води съответстват на изискванията на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели (ДВ, бр. 30/28.03.2001 г.).

Общо 43 са проверените обекти с обществено предназначение – лечебни заведения, кметства, обекти за хранене и развлечение на територията на гр. Ловеч и селата Български извор, Галата, Борима и Голяма Желязна за спазване забраната за тютюнопушене в закрити обществени места и за недопускане предлагане на алкохол на лица под 18 години в заведенията за хранене и развлечения, при които не са установени нарушения..