mladejkidom2805142Официалното откриване в събота с детски празник и представяне на новата книга на радиожурналистката Милена Димова

Реновираното вътрешно отворено дворно пространство на Младежкия дом се превръща в място за отмора и сцена за детски таланти. Ремонтът е извършен от служители на БД „Комунални дейности“ в община Ловеч. Монтирани са пейки, подменена е вратата, изградена е мини сцена с предпазен парапет, ремонтирана и обезопасена е терасата, поставено е парково осветление, стегната е къщичката за игри. Отделно общинското дружество „Еко“ подарява на децата на Ловеч прекрасни тревни и цветни площи в дворното пространство.

Реновираният атриум на Младежкия дом ще бъде официално открит на 31 май, събота, в 13 ч. Веднага след това започва детският празник „Весели щурчета“, организиран от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“. Идеята на организаторите е да превърнат пространството в своеобразна сцена за малките таланти на Ловеч, където всеки да може да се изяви чрез песен, рисунка, танц в рамките до 5 минути. В забавата са поканени всички деца на Ловеч на възраст от 4 до 14 години. Желаещите участници могат да направят своята заявка в срок до 29 май, четвъртък, в Детския отдел на Библиотеката.

mladejkidom2805141Заедно с това пред детската аудитория своята нова книга „На гости на дъгата“ ще представи радиожурналистката и детски писател Милена Димова. По време на литературното четене децата, слушайки приказката, ще имат възможността да изразят своите впечатленията от историята в книжката чрез похватите на изобразителното изкуство. Те ще рисуват, а готовите рисунки ще бъдат качени на официалната страница на Милена Димова във Фейсбук.

Милена Димова води радиопредаването “Повтори фантазията” по програма “Христо Ботев” на БНР и завръща в детството известни лица от политиката и артистичните среди. Любимото й занимание е да измисля, пише и издава съвременни детски истории в стил Астрид Линдгрен.

С тези прояви започват честванията за Международния ден на детето. Навръх 1 юни те продължават с детски празник с карнавално шествие.

1 коментар

  1. Крaйно време беше дa се нaпрaви нещо тaм

Comments are closed.