bahovskoshose2402154Павлин Иванов

Често се питаме къде пропадат парите на ловчалии. Макар и в преносен смисъл, този въпрос има и съвсем буквално измерение – парите се дават на едни фирми за да правят някакви пътища, но направеното пропада много, много бързо.

Конкретният случай е от днес, когато след сигнал на граждани за пропаднал участък от скоро направена „кръпка“ преди завоя до „Пътното“, по пътя за Баховица, заснех реалността.

Преди няколко месеца, по „Баховско шосе“ е изкопал много дълбок ров, точно в средата на пътното платно. Изкопът е заринат предимно с пръст, по думи на работещи в близките обекти хора, а от скоро, логичното – дълбокото пропадане на пътя, вече е факт.

Участъкът е дълъг 20-на метра и е широк около метър. Точно по средата, на немаркираното пътно платно, асфалтовата настилката е пропаднала сериозно, като в най-дълбоката си част, разликата между нормалният и „ремонтираният“ път е около 40 сантиметра.

bahovskoshose2402153Десетки хора ежедневно пътуват по „Баховско шосе“. За съжаление, но характерно по отношение на „безопасността“ на жителите на общината, пропадането нито е маркирано като опасен участък, нито е обозначено с някакъв знак, нито се вижда намерение за интелигентна човешка дейност, а именно – обезопасяване и ремонт на проблемния участък.

Тъй като на „Баховско шосе“ са се извършвали строителни дейности, логично е, че има някой, който да осъществява контрол върху тяхното изпълнение. И ако фирмата изпълнител е свършила работата си през пръсти, би трябвало строителният надзор и инвестиционният контрол да са си свършили работата.

Но дори и те да са си затворили очите, в името на общият бизнес, все пак имаме десетки служители, под вещото ръководство на опитния отиващ си кмет, които трябва да знаят какво се случва в нашия град и да реагират своевременно на нередностите.

bahovskoshose2402158Или ако дори и на тях не им дреме за „пропадналите“ обществени пари, поне да им пука за живота и здравето на ежедневно пътуващите и изложени на опасност жители на Ловеч и общината.

На снимките ясно се виждат следите от екстремно спиране на превозно средство. По думите на работещи в близките до мястото фирми, не са един или два случаите на удари на автомобили в дупката, повредени гуми и джанти, протекли картери.

За радост, до трагичен инцидент, за който да пишем в медиите, все още не се е стигнало. За съжаление, може би е въпрос само на време да отчетем смъртен случай в следствие на тежка катастрофа на „Баховско шосе“ по вина на цялата верига контролиращи и „грижещи се“ за безопасността ни хора.

 

А иначе съм дълбоко впечатлен от съобщението на Даниела Коларова, PR на кмета Казанджиев, че са ремонтирани пейките в разрушеният център на град Ловеч!

Това пък ми напомня на статус във Фейсбук, но все пак, да не влизаме в дребнотемие, нали?

Продължаваме напреТ!

 

5 коментара

  1. Има знак за неравности и ограничение 20 от едната посока. За този участък и аз съм писала, ама нищо. Проблемът не е в пропадането, а в причината за него. Също така пътя е стеснен опасно на завоя, а шахтите в средата на платното могат да ти струват предница плюс екстри. Обърнете внимание на долчинката до колелото, гледката с повалени дървета е потресаваща, особено на фона на видеото за Странджа.

  2. Има знак за неравности и ограничение 20 от едната посока. За този участък и аз съм писала, ама нищо. Проблемът не е в пропадането, а в причината за него. Също така пътя е стеснен опасно на завоя, а шахтите в средата на платното могат да ти струват предница плюс екстри. Обърнете внимание на долчинката до колелото, гледката с повалени дървета е потресаваща, особено на фона на видеото за Странджа.

  3. По улица “3-ти март” има на три места подобни кръпки!

Comments are closed.