Проекто-дневният ред на Тридесет и първото заседание на  на Общинския съвет в Ловеч съдържа 33 точки. Сесията е насрочена от председателя Петър Цолов за 27 юли, четвъртък, от 10 часа, в заседателната зала на ОбС.

Началото е с питане на общинския съветник Страцимир Петков относно липсващи пейки в парк „Стратеш“. Още двама общински съветници – Цветослава Банева и Валентина Янкова, имат въпроси и те са съответно за взаимодействието с общинската администрация и относно съдбата на паянтова сграда, отдадена ли е под наем и за какъв срок.

В проекто-дневния ден влизат още доклад за дейността на РУ „Полиция“ – Ловеч през първото шестмесечие на 2017 г., както и информация за работа на сектор „Пътна полиция“ – КАТ за същия период. Ще се приема и отчет на дейността на отдел „Контрол и сигурност“ в Община Ловеч и БД „Самоохрана на общински обекти“ за периода 01.01 – 31.12.2016 г. и за периода 01.01. – 30.06.2017 г.

Отделни точки са  одобряването на писмен отчет за получените командировъчни пари за командировки в страната и чужбина на председателя на ОбС и на кмета на Община Ловеч.

Очаква се бурно разискване на точката за приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за местни данъци в Община Ловеч, внесена от общинския съветник Данчо Заверджиев. Документът не бе подкрепен в постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти, но пък бе приет от постоянната комисия по икономическа политика, туризъм и приватизация.

Ще се решава статута и на три училища, които ще стават средищни. Това са ОУ „П. Пипков“ в Ловеч,, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч, и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ –  с. Александрово.

1 коментар

  1. Ами като общинска охрана се занимават с друга дейност дразнеща малкото останали граждани така ще става.

Comments are closed.