litex2609131

PFC Litex

Преобразен Литекс показа, че не е забравил как се побеждава, надделявайки с 2-1 на Локо Пд в интересен сблъсък от 10-ия кръг на шампионата.Ловчанлии се представиха в коренно различна светлина в сравнение с вялата си продукция отпреди няколко дни на Армията. С бърз и агресивен футбол, комбинативност и доста положения, особено преди почивката, момчетата на Заги  спечелиха първата си победа от четири мача насам, с която запазиха  мястото си в челото.

Литекс заема 3-то място във временното класиране с 19 точки, с една по малко от втория Ботев и на пет от лидера Лудогорец. Успехът дойде след гол-красавец на Симеон Славчев и попадение на Армандо Ваюши, за гостите се разписа Камбуров. Вратарят на Локомотив Господинов пък отново направи силен мач и спаси своите от по-изразително поражение.

Наставникът Златомир Загорчич предприе някои промени в обичайната си единайсеторка. Като титуляр в халфовата линия започна Петър Златинов, а по десния фланг бе гласувано доверие на Момчил Цветанов, а Сашо Цветков се върна на познатия си пост като дефанзивен полузащитник. Заради травма в групата не попадна Джазула, почивка заради здравословни оплаквания бе дадена и на Васил Божиков.

След сравнително спокоен и опознавателен четвърт час игра, Литекс стигна първи до сериозна голова опасност. В 17-та минута отлично комбинация между Джордан и Златинов, завърши с перфектен пас към колумбиеца, но той отблизо изпусна да открие резултата. В 25-та минута Симеон Славчев вкара уникален гол за 1-0. Халфът посрещна отбита топка от пловдивската защита и с неспасяем шут от далечна дистанция препарира стража Господинов.

Оранжевите натиснаха съперника си в търсене на бърза развръзка.Вратарят на гостите се прояви блестящо при топовен удар на Ваюши от трийсетина метра, но 29-та минута се наложи пак да вади топката от мрежата си.Тогава Александър Цветков центрира отдясно и албанското острие с глава засече за 2-0. Нов шанс за гол имаше и пред Джордан, но той би покрай лявата греда. В 43-та минута Славчев можеше да нокаутира окончателно противника, но се размина с ново попадение , след като отблизо с глава стреля край в аут.

Явно малко поуспокоени от аванса си, домакините започнаха разконцентрирано втората част и логично бяха наказани.Първо Недялков изчисти топката от голлинията след корнер, а в 58-та минута с красиво воле Мартин Камбуров намали на 2-1.Играта се поизнерви и накъса с нарушения, но и двата тима не спряха да търсят нови голове.В 72-та минута нова намеса на Господинов опази мрежата на пловдивчани. Стражът с атрактивен плонж изби далечен шут на Цветков. В последните минути и Ваюши изпусна да матира вратаря, който отново се прояви на висота и спаси своите.

 Литекс – Локомотив Пд  2 – 1

 1-0  Славчев (25)

2-0  Ваюши (29)

2-1 Камбуров(58)

10 кръг на А група , Градски стадион Ловеч, 1000 зрители,

Съдии: Иван Кирилов, Станев, Вълчев, ДАС: Тасков, Христов

Ж.к: Литекс- Ил.Миланов, Славчев/ Локомотив Пд- Георгиев

Литекс: 30.Александров, 16.Стр.Попов, 18.Ил.Миланов, 5.Бодуров-к, 3.Недялков 6.Славчев, 21.Цветков, 24.Златинов (90-Божиков), 14.Ваюши, 9.Джордан (86-Манолов), 77.Цветанов (76-Ванжер)

Ст.треньор: Златомир Загорчич

Локомотив Пд:12.Господинов, 3.В.Георгиев (88-Маламов), 5.Казнаферис (50-Тимонов),  6.Крачунов,  7.Тодоров 11.Камбуров,  18.А.Георгиев, 21.Йовчев (54-Гади),  22.Ндайе,  77.Лазаров-к , 87.Диего

Ст.треньор :Александър Станков

4 коментара

  1. Ми то 45 мин сигурно и аз мога да потичам…

  2. Да поразтичаха се този път за разлика от други мачове но ясно си пролича липсата на физическа подготовка

  3. Хубав мач и добър резултат. Най-красивото изпълнение в мача бе при гола на Мартин Камбуров.

  4. Bravo momcheta

Comments are closed.