Във връзка с публикация от 5.02.2018 г. “Гражданин сигнализира кмета за проблеми, касаещи обществения транспорт от гр. Ловеч до гр. София”, “Грация Ловеч” поиска право на отговор. Това е изпратеният от фирмата текст:

Уважаеми господин Маринов,

Уважаеми ловчалии,

Правото на всеки човек, част от демократично общество, е да изкаже своята позиция, възмущение или протест по теми, които са в разрез с правата му по закон. От „Грация Ловеч“, като отговорен превозвач, грижещ се освен за безопасността на хората, но и за спазването на законите в България, бихме искали да бъде изяснена създадената ситуация както на Вас, така и на обществото.

Линията Ловеч-София, посочена в писмото Ви ,се финансира от община Ловеч, но само в рамките на територията на областта (от Ловеч до Ябланица) в размер на 0.016 лв. за изминат километър, за превозването на лица, ползващи служебно издадени карти(инвалиди и ветерани от войната). Според договора с община Ловеч, този курс(с билет 4лв.) се обезпечава от 20-местен автобус, за да може фирмата-превозвач да покрие разходите по транспорта на пътниците.

Продажбата на билети се осъществява на касите на „Грация Ловеч“ на „Чипика“, площад „Автогара“ и в София на каса 25 в Централна автогара. Електронно закупуване на билети се предлага на сайта на Централна автогара – София, като към момента ловешката автогара не разполага с тази услуга.

Що се касае до линиите в 06:00 ч. и 09:30 ч., информацията е малко по-различна. Автобусът в 06:00ч. се изпълнява по график всяка сутрин от „Грация Ловеч“, а този в 09:30 ч. е от квотата на община Троян (с.Врабево-Ловеч-София) и е спечелен след конкурс от плевенска фирма.

Уважаеми господин Маринов, Вашето мнение и това на обществото са важни за нас, за да можем да подобрим услугата, от която се възползват стотици ловчалии ежедневно. Ще се радваме и занапред да разчитаме на обективните Ви съвети, а за целта можете да използвате и фирмения ни имейл: gracia_lovech@abv.bg.

 

С уважение,

Геновева Краева – управител на „Грация Ловеч“

10 коментара

  1. Успех Дани, така трябва да искате и протестирате.Иначе Ловеч ще затъва още повече.Един град се прави от жителите му

  2. А и последният от София, в 17 часа, миналата сряда е бил 20-местен и от Централна автогара посъветвали дъщеря ми да не прави опит да пътува с него.

    1. А дали дъщеряти е искала да се прибере!!!Аз пътувах тогава и автобуса беше голям.

    2. Да, и се прибра, защото детето й беше тук. А защо на телефон 0884914945 на гишето за Ловеч й казали, че ще пътува малък автобус и той е пълен? Дамата е Ваша служителка, изяснете си нещата. След като изказвате мнение. Вие защитавате собствената си фирма, разбираемо е, но това не е единствен случай да пътува малък, вместо голям автобус, както е заложено в договора.

  3. Търсете Плевенската фирма. Защо ревяхте против Грация. Возете се и с Витоша на скъпата цена. Това заслужава. Ловеч

  4. До кога в почивните дни няма да има транспорт?Моля за отговор от обштината!

  5. Да, това го разбрахме всички ловчалии. Въпросът е , че този автобус в 9.30 не пътува към настоящия момент. Въпрос е също от София за Ловеч следобяд има автобус в 17 часа, като изключим микробуса в 15.30(махнат е автобуса в 13 часа) Въпросът е към Кмета на Ловеч, защо печелят фирми от други области, дори и от Троян, при условие, че ф-ма Грация обслужваше тази линия много на ниво и с хубави автобуси. Въпроса е защо не получаваме отговор от Кмета или от общински съветници, а от управителкат на Грация.Въпроса е нормално ли е билета за Плевен да е 3 лв, до София( на 168км) цената да е 4лв.- нормално е фирмата да пуска микробус при наложената цена. Много въпроси без отговор.

Comments are closed.