rockfest2809161Отминалият Lovech Rock Fest 2016 получи много отзиви в национални и регионални медии. Стана ясно, че БНТ 2 ще изготви половин часов филм за ловешкия фест. Ето и извадки от някои публикации в електронни издания, които реагираха първи.

„Близо 2000 души събраха старите казарми в центъра на Ловеч за новия рок фестивал, организиран от общината и кметъла Цонко Цонев.  Организаторите бяха впрегнали сили, за да вдъхнат нов живот на старите казарми в Ловеч”, пише сайтът Offnews.bg. Сайтът CLUBZ.bg в статия със заглавие „Ловеч рок: точен и на място като германец в казарма“ сочи:

„Старите казарми на Ловеч са прекрасното място (не знам дали има връзка, че повечето банди са немски и затова се чувстваха отлично там, б.а.). Оградено и някак “свойско” като клубче… Не кънти и не “връща”, но си има ограда – предизвикателство за всичките градски хлапета, които скачаха с радост вътре. А звукът беше повече от разкошен. Затова сигурно ОК се чувстваха и доста чаканите Axxis и Rage.“

Специализираният сайт  werock.bg пусна голямо интервю с Майкъл Киске от UNISONIC преди концерта в Ловеч със заглавие: „Шоуто в Ловеч ще бъде запомнящо се!“ Излезе и обзорна статия със заглавие „На 22 и 23 септември бе възродена традицията на Ловеч рок фест“. В нея се твърди: „Организаторите наистина се постараха да създадат от нулата събитие, което ще бъде запомнено. Звукът беше смайващо добър, пропусквателният режим на ниво, на входа нямаше забавяния, феновете за палатковия лагер бяха допускани с автомобили. Фестивалът е факт, има бъдеще, защото зад него стоят хора, които имат куража да го развият и утвърдят.“

За Ловеч писаха и други специализирани за рок музика издания, като blabbermouth.net  и rockhard.de – статия със заглавие: „Унисоник“ с нов барабанист за Ловеч рок фест“. Десетки са видеоклипове от Ловеч в ЮТУБ и ФЕЙСБУК.

Самите изпълнители останаха изключително доволни. Ето какво написаха най-големите – UNISONIC, във Фейсбук: „Страхотен завършек на фестивалния сезон за  UNISONIC! Шоуто в Lovech Rock Fest в България беше велико. Благодаря на всички ви!“

5 коментара

  1. След рокфеста с анархистичните метълски крясъци”Искаме да правим каквото си искаме!”в дните на националния празник на България – 22 септември,КЛАКЬОРИТЕ продължават да създават изкуствени впечатления,че всичкото това е нещо велико и неповторимо!
    Анархията и неуважението към обществото са майките на реда!

  2. Ами неудобство,разбира се.Наистина не е лесно да се надскочиш и да погледнеш малко по-далече от носа си и да видиш ,че се случва нещо хубаво.

  3. Гуга, Румбата казва, че хората живеещи в съседство на мероприятието са изпитали голямо неудобство

  4. Културно събитие номер 1 за гр.Ловеч ,за 2016 год!Чест и почитание към всеки един човек ,дал нещо от себе си ,да се случи всичко това в нашия град!

Comments are closed.