Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие в откриването на нов детски кът в парка на село Александрово, община Ловеч. Милото тържество стана на 14 юли 2018 г., а детският кът зарадва децата със своите възможностите за игри, спорт и отдих.
Средствата за изграждането са осигурени от Филиз Хюсменова, евродепутат и зам.-председател на ДПС, която лично дойде да пререже лентата и да плисне традиционното менче с вода.
„Децата са наша обща грижа и ние като общественици и родители сме длъжни да отговорим на тези проблеми. Нека тази площадка ги научи да са заедно и да се чувстват отговорни за опазването. Нека този подарък за децата на Александрово помогне за тяхната физическа активност и се надявам да им донесе повече радост “, каза Филиз Хюсменова.
Към присъстващите се обърна и Корнелия Маринова:
„Изразявам искрена благодарност за този дарителски жест, тази придобивка ще се ползва от нашата общност в селото. Усещането за общност е сред най-важните неща, тя е в основата на развитието като цяло. Забележете, че тук ние сме представили от три различни политически цвята, но децата нямат цвят, те са настоящето и бъдещето ни.“
На тържеството присъстваха още депутатът Джейхан Ибрямов, областният председател на ДПС Сурай Велиева, общинският председател на ДПС Теодор Арсов, кметът на Александрово Красимир Кръстев, граждани и деца.