Община Ловеч получи решения за одобрение за финансиране с безвъзмездна финансова помощ на два проекта за енергийна ефективност, съобщи на пресконференция на 13 март кметът Корнелия Маринова.  Те са по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020, а писмото на заместник-министър Деница Николова до Община Ловеч е от 12 март т. г.

Първото е проектно предложение „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградите на РУ „Полиция“ – гр. Ловеч и помещения, заети от ДА „Технически операции“ – сектор Ловеч“ , а второто е „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 1“ .

Общата стойност на първото ПП е 722 396.51 лв., от които 699 596.51 лв. безвъзмездна финансова помощ и 22 800.00 лв. собствен принос на бенефициента.

Общата стойност на второто ПП възлиза на  1 296 210.72 лв., представляващи безвъзмездна финансова помощ и 14 667.30 лв., които са минимална помощ с получател на помощта собствениците на самостоятелни обекти.

Предстои договорът да бъде подписан от представляващия бенефициента в срок до 5 работни дни от получаването на приложеното писмо в оригинал.

11 коментара

  1. Кой ще контролира усвояване на цялата сума по точното предназна-чение , Г-жо. Маринова ?

  2. Такива хора как се поглеждат в огледалото?
    Как гледат децата си в очите?

    1. Тези хора нямат нито очи нито сърца така че не им пука

  3. Очаквайте иновативна PVC дограма с решетки.
    По време на ремонта РПУ да се премести в сградата на Общината.

  4. След 28 години дано доживея да видя някаква промяна в тая сграда!

  5. Г-жо Маринова, ако изпълните проектите както центъра…..ЕВАЛА и язък за одобрението….Само се чудя не Ви ли е срам от работата, която (НЕ) вършите? И как спите с чиста съвест също ми е интересно????

    1. ПОДКРЕПЯМ , НАПЪЛНО УМЕСТНО ПОДКРЕПЕНО С ФАКТИ

Comments are closed.