24 занимания с деца на тема здравословно хранене се проведоха в периода декември 2017 – февруари 2018 в град Ловеч

„Знание“ проведе занимания с деца на възраст 3-7 години на тема здравословно хранене и полезни храни в ДГ „Снежанка“ град Ловеч.
Заниманията бяха под формата на игри и креативни работилници, в които децата по забавен начин научаваха за полезността на плодовете и зеленчуците, здравословни начини за приготвяне на храна и полезните продукти.
На най-малките информацията беше поднесена под формата на куклен театър и игри за запознаване с царството на плодовете и зеленчуците. По-големите се учиха да разпознават вида на храните и важността на консумацията на всички групи храни.
Децата се превърнаха в плодови експерти, познавайки със затворени очи вкуса на екзотични за България плодове.
Не забравихме движението и артистично себеизразяване на децата и в заниманията бяха включени много движение и креативност.
Убедихме децата във важността на здравословното хранене, сега предстои предизвикателство да работим и с техните родители. През месец март 2018 година предстои обучение на родители, което цели да подобри знанията и практическите умения на 20 родители да използват полезни продукти и готвят здравословно.
Заниманията се реализират в рамките на проект „Мисия: Здрави деца“ финансиран от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“ с бюджет 7468 лева и ще бъде реализиран в периода 1 ноември 2017 год. – 1 юли 2018 год. Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.