bibl1701143На официална церемония снощи общината и Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ наградиха талантите на Ловеч, включени в Алманаха за детско творчество „Пъстра дъга“. Децата получиха екземпляр от изданието, както и по един Алманах за литература „Мостове“. Община Ловеч благодари на тях и техните преподаватели за отличните резултати, постигнати с всеотдайна работа.

В издадения в края на миналата година за първи път Алманах за детско творчество са включени 44 деца с награди от международни и национални конкурси, спечелени през 2013 г. в областите изобразително изкуство, литература, музика, фотография, информационни технологии и моделизми. Сборникът е съставен съвместно от община Ловеч и Регионалната библиотека, графичният дизайн е дело на служителя в общината Станислав Стойчев. С официалното представяне на Алманаха снощи община Ловеч още веднъж заяви своята признателност към таланта на децата и гордостта си от техните постижения.

Специален поздрав към децата, преподавателите, родителите и организаторите отправи акордеонистката Михаела Хиткова, включена в Алманаха в раздел „Музика“. Мила Цветанова (раздел „Литература“) прочете наградената си приказка „Книгата ме кара да мечтая“.  Представени бяха наградените в конкурси презентации (раздел „Компютри“) на Василена Джамбазова и на сестрите Полина и Татяна Стоянови.

Бъдещи творчески успехи пожела на всички директорът на дирекция „Образование, култура, младежта и децата“ в община Ловеч Димитрина Дренска, която обяви, че алманахът е отворен и тази година изданието може да бъде допълнено и с други области на знанието.

2 коментара

  1. Поздравления за децата и техните родители. Поздравления и за библиотеката за поредната добра инициатива!

Comments are closed.