kmet110121Обстановката в Ловеч след валелия два дни сняг се нормализира. Затворени пътища няма, без ток са седем села, до края на деня от ЧЕЗ увериха, че ще отстранят авариите. Снабдяването с хранителни продукти в общината е нормално, няма нарушено водоподаване. Това съобщи днес на брифинг кмета Казанджиев.

     В първия ден от снеговалежа – събота, бе затруднено движението по пътя Ловеч – Пресяка – Гостиня в района на старото сметище, и на Пресечената скала. Основната причина – неподготвените за движение при зимни условия автомобили. Затруднения имаше и по пътя Плевен – Ловеч – Троян, който се поддържа и стопанисва от Областното пътно управление. В момента пътят е почистен.

     Над 60 сигнала за съборени от снега дървета и клони са получени при дежурния в общината и предадени на тел. 112.  Някои от тях са паднали върху съоръжения по електропреносната мрежа, откъдето и проблемите с тока.

     „Еко“ ЕАД и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават работата по отстраняването на дърветата и клоните.

     Пътищата в общината са проходими при зимни условия, кметът отново препоръчва на шофьорите на автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост.