naglec1407153Павлин Иванов

В Ловеч продължава да е актуален въпросът, защо граждани трябва да лепят лепенки върху стъклата на наглите шофьори, вместо контролните органи, облечени във власт, да изпълняват задълженията си.

Как е по света? Пример от неделя в Гент, Белгия.

Автомобил има видимо намерение да пресече забранен участък в централната част на града, „за малко“. Случайна патрулка спира и полицаят в нея, дава много ясен и еднозначен знак, че туристът с автомобилът си не може да мине през забранения участък. Осигурява му се място да се върне и да потърси друг начин да разгледа забележителностите на Гент.

Няма паяци, няма скоби, няма кавги, няма „ти сега знаеш ли кой съм аз“. Тихо и кротко всички си спестяват неприятностите и жестоките глоби.

Никой не си и помисля в нормалните страни да спре върху тревата в някой парк, защото така му харесва. Никой не си позволява да спре на място, което е забранено, камо ли пък паркомястото да е за инвалиди, а шофьора да е здрав като бик!

И няма никакво значение кой колко е богат или известен, на кого е сват, колко бърза и т.н., респектът към закона и органите на реда са видими, а отношенията кристално ясни и много прости.

Въпросът в Ловеч е: Искаме ли всички да се спазват правилата от абсолютно всички?

9 коментара

  1. Като родители имащи талон за място за паркиране на места за инвалиди спазваме закона, когато не сме с децата като техни придружители не паркираме в тази зона.ВЪПРОС НА СЪВЕСТ И МИСЛЕНЕ.

  2. Като родители имащи талон за място за паркиране на места за инвалиди спазваме закона, когато не сме с децата като техни придружители не паркираме в тази зона.ВЪПРОС НА СЪВЕСТ И МИСЛЕНЕ.

  3. E kak пък решиха че е неправилно.може колата да си е на инвалид.трябва специално да си слагат табели ли заради простащината на отделни индивиди

Comments are closed.