letnivecheri1407151Снощи започнаха спектаклите „Летни вечери край реката“ на плаващата сцена в река Осъм, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Първи се представиха читалищата от селата Горан и Слатина. До края на седмицата участие ще вземат общо 11 читалища от общината. Днес концертни програми ще изнесат самодейците от Абланица и Горно Павликене, утре – от Дренов, Дойренци и Чавдарци, на 16 юли Къкрина и Брестово, и на 17 юли – Пресяка и Баховица. Проявите са с начален час 19:30.

Събитията се провеждат за втора поредна година по устойчивостта на проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“, реализиран в периода август 2011 г. – август 2013 г. в партньорство с Ловчанското читалище. Организатор е община Ловеч.

letnivecheri1407152Читалищните колективи бяха приветствани от кмета Минчо Казанджиев, който, откривайки културното събитие, увери тях и вярната им публика, че община Ловеч и занапред ще продължи да подкрепя и стимулира творчеството и изявите им. Само преди седмица 24 читалища получиха договори за допълнително финансиране от общината. 15 хил. лв се разпределят за 31 техни проекта.

7 коментара

  1. 15 хил.лв за 31 проекта?? Ма то много пари са му се откъснали на МинЧо? Щедъър, щедър. Като преди избори..

    По план график се предвижда посещение от страна на Иновативната сцена на всички така солидно спонсорирани читалища по устието на река Осъм. Така де. Иновативните събития да се видят и посетят от много граждани на Ловешка, а защо не и Летнишка община…

    1. Чухме те, де!

      Липсва ми нещо. Думичката “иновативна”. :)))

Comments are closed.