otslabvane1507141Това е Зорница Петрова. Тя е млад IT специалист. Работи в чуждестранна фирма развиващасе в сферата на компютърните технологии. Работата е много и то предимно на бюрото пред компютъра. Както тя самата казва „Кафето и сандвичите са ни първи приятели“ Време за спорт – няма, а когато има липсват сили и желание… познато ли ви е?

А ето и историята на Зорница разказана от самата нея:

След като завърших училище, започнах работа, в която менюто се състоеше главно от вафли, пици и сандвичи. По едно време корема ми подпираше бюрото и аз започнах да мрънкам генерално и да страдам…                                  

Една от колежките ми предложи небрежно да пробвам програмата на майка й – “ядеш си всичко, но пиеш много вода” и аз веднага се хванах за “всичко” и изприпках натам.

Когато моята консултантка ме претегли, аз бях готова на всичко, за сваля поне 5-10 килограма. Попитах дали ще ми изготвят индивидуална диета но вместо това ми предложиха да се включа в 13седмичен курс по отслабване в група. Тогава нямах и най-малката идея в какво се впускам. Не знаех нищо за храната и витамините, за мен 2 месеца на диня бе здравословно и полезно, шоколада ми беше верен другар и зеленчуците бяха в списъка ми със забранени храни. Не искам да ви казвам колко се промени това и как вече разбирам как работи организма ми и от какво точно се нуждае, за да функционира правилно. След курса бях с 15 кг. по-малко а три месеца след финала достигнах идеалното си тегло и вече бях свалила 23 кг.! Сега продължавам упорито да следвам правилния път, но вече ми е много по-лесно, защото промених навиците си и знам как да поддържам постигнатия резултат!

Проблема с наднорменото тегло и свързаните с него болести е често срещан в днешно време. Деца, млади хора, възрастни – никой не е пощаден, Шест от десет души имат наднормено тегло, а двама от тях са с болестно затлъстяване.

Къде е проблема? Дали в купищата модерни храни, които преди 20 години бяха истинска рядкост (дюнери, пици, полуфабрикати, вафли, чипсове, солети…и т.нт.) или в качеството на днешните хранителни продукти, или в ускорения режим на живот, в стреса..факторите са много и ако искаме да постигнем здравословни и трайни резултати в битката с килограмите е необходимо да подходим комплексно. Именно такъв подход предлага нова американска програма за отслабване в група. Оригиналното й име е WEIGHT LOSS GHALLENGE – в превод „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ДА ОТСЛАБНЕШ“

Нейната основна цел е да помогне на един човек да промени навиците си, да се храни балансирано, редовно, да консумира достатъчно вода и най-вече да познава нуждите на тялото си. Ето и основните й параметри:

  • 13 теоретични занятия х 2 часа
  • 12 – 15 човека в група
  • Телесен анализ в началото и в края на курса
  • Персонален Треньор за всеки участник
  • Изготвяне на индивидуален хранителен режим
  • Ежеседмични консултации
  • Награди за най-добрите резултати

Този курс се провежда в България вече 5 години и благодарение на него много хора вече са се разделили с излишните си килогарми. На 19 юли програмата стартира и в гр.Летница. Ако желаете да отслабнете или да се научите да се храните правилно може да се обадите на тел: 0879850688 в срок до 18:00 ч. на 18 юни за да се запишете за участие в стартовото занятие на групата, за да получите детайлна информация и подробности, преди да се включите в Група за подкрепа на тези които искат да отслабнат! Посещението на това презентационно занятие ще бъде напълно безплатно. Местата в групата за ограничени, затова побързайте и се запишете, тази възможност не е за изпускане. Повече за WEIGHT LOSS GHALLENGE може да научите и в сайта www.otslabni.org.

7 коментара

  1. “Време за спорт – няма, а когато има липсват сили и желание… познато ли ви е?”
    ……………………………..
    Не обърквайте хората. Точно спортът е в основата на доброто здраве, здравото тяло и добрата кондиция, без да се лишава човек от храната, която харесва. Всеки един човек спокойно може да отдели час-час и половина от денонощието за активна двигателна дейност.

    1. Дано не го прочетат това твое изказване дипломираните психари дето ми писаха епикризата понеже според тях съм луд и понеже спортувам постоянно и правя лицеви опори.

  2. Тая проста ли е или просто я мързи да се движи та за това си издава извинителни бележки?

  3. Ще се намери ли и за мен едно местенце?

    1. за всички интересуващи се групата се провежда в гр. Летница

    2. Извинявай, пошегувах се. Харесвам си се и сега както изглеждам. .

Comments are closed.