В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в ранните часове на 18 септември е срязал и отнел  около 555 метра многожилен меден проводник от землището на с.Славяни.

На 18.09.2017г. около 11.30 ч. на път в местността «Калейшко ханче», 26-годишен мъж от гр.Пловдив, водач на л.а. «Пежо»207  при навлизане в лява крива не съобразява скоростта си, излиза в ляво по посоката си, блъска се в метална преграда на мост и пропада извън платното за движение. Водачът е откаран в троянската болница с наранявания, без опасност за живота. Пробата му за алкохол е отрицателна.          

Полицаи от РУ Троян установиха и задържаха 31-годишен, криминално проявен мъж от с.Градежница, който на 16 септември е проникнал в хотел в гр.Троян и от обитавана стая е отнел сумата от 260 лева. При провеждане на оперативно издирвателните мероприятия полицаите от Троян са били подпомогнати от колегите си от РУ Тетевен. По случая е образувана преписка.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на извършителя на проникване в частен дом в града, при което са унищожени стъкла на прозорци  и са повредени сателитна антена и телевизор .