bahovica510141Павлин Иванов

Едно от най-мръсните и долни неща е купуването на гласове, което всъщност означава подмяна на вота и изкривяване на действителността. Замисляли ли сте се обаче за технологията? С какви точно пари става това?

Най-простият отговор е – с нашите пари!

Кражбите и източването на публични средства, контрабандата, сивата икономика, генерират нелегални пари. Точно тези, огромни по мащаб средства, се използват за купуване на гласове. Целта на това е, инвестицията чрез „мръсни“ пари да бъде възвърната като икономически лостове, които да генерират нови „мръсни“ пари. Нали знаете, че при купуването на глас не се издава касова бележка и едни престъпно придобити средства се използват за по също толкова престъпно предназначение.

Няма нищо сложно в логиката на тези процеси!

Въпросът е защо ние съзнателно участваме в тях?

Защо купуваме цигари без бандерол от контрабандисти, след като знаем, че тези пари ще работят срещу нас? Знаем го, нали!

Защо не отделяме внимание съвсем малко повече на това, как се крадат пари чрез некачествени ремонти или строителство, след като всеки ден, почти на всяка крачка, виждаме и се ядосваме. Това съвсем обаче не е достатъчно, защото ядосването не спира потоците пари източвани и крадени от нашите общи средства.

Хората, които се продават, просто се възползват по най-елементарен начин от възможността, която самите ние сме им осигурили, мълчейки си за очевидните кражби и злоупотреби.

Много пъти съм се опитвал да ви провокирам да следите къде отиват вашите пари и да следите КОЙ ги получава и срещу какво. Опитвал съм се да ви накарам да си искате касовите бележки за да направите много по-трудно процъфтяването на контрабандата и знам, че много хора мислят като мен, но какво от това.

Ние сами сме си виновни, че от глупост или съвсем съзнателно стимулираме престъпниците, купувайки контрабандни цигари, невзимайки касовите си бележки, отказвайки да следим за парите вложени в некачествени ремонти.

Защо тогава се оплакваме, че с нашите си пари, едни престъпници купуват гласовете на други престъпници?

Следете парите, те ще ви отведат до КОЙ. Силата да го спрем се намира в нашият джоб, в левчето, което даваме за жълтият му вестник, в спестените стотинки за некачествен тютюн, в току що направеният ремонт, който дори вашите деца биха направили по-добре.

А уж сме зрели и интелигентни хора с богат житейски опит!

2 коментара

  1. Да не забравяме и незаслужените партиини субсидии по 11 лв.на всеки действителен глас,включително и за купените.Те също са с източник”нашите пари”.

  2. Статиите / великия Кеворк ги нарича дописки / ще стават все по ядни,злобни и дребнави.Не че темите не са важни .- нима това го нямаше 2009 година ? Нима го нямаше на най – фалшифицираните избори в цялата ни демократична история – президентските,когато ” избраха ” Плевнелиев ? Имаше го и още как.Ядът идва от това,че предстои мислещатата част от хората да си зададат въпроса КОЙ Сеирът предстои.

Comments are closed.