erfurt2710141Делегация от най-голямото професионално училище от град Ерфурт, Германия, посети в понеделник кмета Минчо Казанджиев. На опознавателната среща бе коментирано сътрудничеството между немското училище и Професионалната гимназия по механоелектротехника. Двамата директори ще подпишат споразумение за партньорство по програма „Еразъм плюс“, според което ще се изпълняват съвместни проекти, касаещи практика на ученици на разменни начала.

Кметът Казанджиев подкрепи напълно намеренията на двете учебни заведения и ги увери, че общината ще съдейства при реализиране на проектите.

Немското училище дава професионално образование по архитектура, дизайн, металообработване, електротехника, автотранспорт. През април ученици от Механотехникума бяха на практика там на тема „Модели на екологичното образование в професионалните училища“, реализирана по програма „Леонардо да Винчи“.

Гостите разгледаха галерията със снимки на почетните граждани на Ловеч и изразиха задоволството си от факта, че трима кметове на Ерфурт – бивши и настоящият, са сред тях. На срещата бе потвърдено продължаващото партньорство между Ловеч и Ерфурт.

Домакин и гости си размениха протоколни подаръци