teteven1701162Рано сутринта на 17 януари в Община Тетевен бе свикан общинският щаб за изпълнение на плана за защита от бедствия. Община Тетевен е проходима при зимни условия без пътя Рибарица-Шипково. Вътрешната улична мрежа е частично изчистена и продължава да се почиства. Най-сериозният проблем през изминалото денонощие е бил липсата на ел. захранване за селата Галата, Глогово, Градежница, Малка Желязна, Български извор и частично Голям Извор, поради повреда на електропровод „Брестница“.

В неделя сутринта захранването беше възстановено. Към момента няма информация за бедстващи хора. Отстранени са и нападали дървета по пътното платно на места. Екипите на ЧЕЗ и почистващите фирми работят на пълни обороти. При нужда има готовност за съдействие от държавни и частни фирми. Готовност дa окажат помощ имат Планинска спасителна служба и доброволческите отряди.
teteven1701161Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и зам. кметът Борис Врабевски ще посетят всички населени места в общината и ще инспектират снегопочистването в цялата община.