berachilipa11061410Павлин Иванов

И днес, за пореден ден, десетки граждани на Ловеч въоръжени с ножици за рязане на клони, чували, колелета, каруци, унищожават липите в града. Група от над двадесет гражданина завзе дървета по ул. „Христо Ботев“. След сигнал до СКОРС, този път доста бързо на място пристигнаха двама служители на звеното.

Тъй като повечето граждани заявиха категорично, че нямат лични документи в тях, служителите на звеното извикаха патрул на ловешката полиция, който пристигна буквално за минути.

При поискване на личните карти на по-възрастните граждани, се оказа, че част от тях, незнайно откъде намериха личните си карти и ги представиха. Няколко мъже обаче, продължиха да държат на първоначалните версии – забравена карта в къщи, на друг открадната.

Гражданите казаха първо, че кмета, а после споменаха Началника (вероятно на СКОРС), че са им разрешили рязането. Споменаха се суми от 300 лева за разрешително за бране на липа, а самото разрешително не беше представено, тъй като е било в друга група граждани, които също беряли липа, само че, в друг район.

berachilipa1106149Редом с по-възрастните граждани имаше и невръстни деца.

Към служителите на реда беше отправено и питането: „Бате, и децата ли ша водим в полицията“, след което беше направена констатацията: „Бате, еми няма какво да ядеме“.

Малко преди пристигането на СКОРС и полицията, гражданин буквално изгони, може би друга група берачи, които за секунди се разположиха по и около липа в друга част на улицата. Оказа се, че след убедително настояване, голямата група граждани се оказа склонна да напусне място и се прехвърли на друга липа.

Искам този път да поздравя СКОРС и полицията, които реагираха бързо и адекватно.

По същото време, доста изненадващо и нетипично, патрул на полицията отби автомобила си от движение, след като видя неправилно паркирал автомобил на самата спирка до „501 стоки“.

От две седмици, автомобилите паркирали на забранени места са значително намалели, най-вече по опасните кръстовища на бул. “България”.

Адмирации!

11 коментара

  1. Да сте виждали циганин с мотика!?! На тях им дай да берат липа, билки, гъби, орехи и всичко наготово от природата! И основно да грабят!?! До кога ще търпим тези мързели? Ще ги интегрираме….никога!!!

  2. И този и предишния път поздравления за Ловеч днес!

  3. Елате да ги видите в момента на Кусев 6 какво правят!!!!

  4. Силно се надявам, някой ден тази разновидност “граждани” да бъде поставена на мястото й. В изолирани гета, оградени от високи стени, като бъде допускана навън само за да работи. А г-н Градоначалника могат да си го вържат със синджир, да им играе на площада.

  5. На бялото черно не можем да кажем. Когато си е така – така си е. Адмирации за свършената работа! Дано стане константна практика!

  6. Оказа се, че след убедително настояване, голямата група граждани се оказа склонна да напусне място и се прехвърли на друга липа.

  7. Подал съм сигнал до СКОРС, отговориха ми че ще имат на предвид, но в момента пишели акт. Как един патрул ще огрее на няколко места едновременно…?

    1. Браво. Отзоваха се на сигнала и започнаха да пишат актове.

  8. Да в момента обират липите между втория и третия Спартак.

  9. Халектората не мой се глобяааа!Куруците яко бичат из градо.Общинската охрана да се вземе в ръце и да си заслужи заплатите.

    1. Аз мисля, че СКОРС на този етап си вършат превъзходно работата, доколкото им позволявя законът, г-н Niagolov. А относно заплатите на служителите…благодаря, че ме разсмяхте искрено! Колко ли получават тези хора,а???

Comments are closed.