dancho2806121

Да принудиш Областният управител да върне парите!

Павлин Иванов

След близо 1 година процедури истината излезе наяве и справедливостта възтържествува! Областният управител Милко Недялков след намесата на Агенцията за държавна финансова инспекция върна в бюджета на община Ловеч 677.96 лева. Това са разходите за пътуванията на Недялков, в ролята му на председател на Общински съвет Ловеч, които той е направил със служебният си автомобил през време на своята отпуска.

Сагата започна с искания по Закона за достъп до обществена информация от Данчо Заверджиев по отношения на командировките и отпуските на бившият председател на местния парламент, а днес областен управител.

Милко Недялков, във време, в което е бил в отпуска е ползвал служебният автомобил на Общински съвет. Бившият председател е ходил през време на почивката си със служебният автомобил 4 пъти до София. Единият път, за по-направо, е минал през Хисаря!

Опитите за замазването на гафовете на Недялков от страна кмета Казанджиев, стигнаха и до съда, заради отказа за предоставяне на тази „тайна“ информация. Заверджиев завежда две дела в Административен съд Ловеч, които печели. Въпреки това, до днес, нареждането за предоставяне на информацията, което разпореди Административен съд не е изпълнено. И до сега кмета Казанджиев не е сметнал, че разпорежданията на съда има някаква стойност и важат и за него.

milko1507131Заверджиев сигнализира Окръжна прокуратура Ловеч. Въпреки че, има отказ за образуване на наказателно производство срещу Недялков, Прокуратурата сезира Агенцията за държавна финансова инспекция. След извършената проверка, АДФИ изготвя доклад ДИ 2 ЛЧ/27.03.2014, с който се установява, че има ВРЕДА в размер на 677.96 лв. за Община Ловеч по вина на Минчо Недялков (бел.р. – това е цитат от документа).

С ПКО номер 43/14.03.2014 г. сумата е била внесена от Милко Недялков в касата на Общината.

Тук интересен е факта, че Недялков внася сумата на 14.03, близо 2 седмици, преди вредата да бъде установена официална – 27.03.2014!

 

Изводът от всичко това е, че въпреки трудностите, системата работи! Истината, макар и по-късно излиза наяве и да, справедливост има!

Но най-важното е, че един обикновен човек, може да принуди системата да работи и да има резултат!

Помислете над това!

5 коментара

  1. Защо все още не виждам статия в която да пише, че ги е върнал? Това за мене означава, че ще ги върне на кукуво лято.

  2. А какво спечелиха жителите на общината от екваториалните обиколки на друг един председател/ка,освен вписването й в депутатската листа и полученото кресло в парламента.Целесъобразен ли е този разход от общинския бюджет за гориво и други консумативи.

  3. Стига с тези издребнявания! Всичко, всичко си е ………. мамата! Време е да се събираме и започваме леко полеко да ги изриваме, ВСИЧКИТЕЕЕЕЕ!!!!

  4. Това добре ама за храма на сатанта защо мълчиш? Баат Минчо на мене не иска да ми покаже декументацията за строежа. То вярно че си е опасно понежетам се месят маса финансисти като най-щедрия е баат Бойко.

Comments are closed.