dupka1_t2През април започна текущ ремонт на улиците в Ловеч. 160 хил. лв собствени бюджетни средства са предвидени за тази година за това. Текущият ремонт ще се извърши на три етапа, прави се от „Еко“ ЕАД – Ловеч.

Машинен ремонт (фрезоване и изкърпване на единични дупки) на 12 улици в града е възложен на дружеството в първия етап. Улиците са „Д-р Съйко Съев“, „Цачо Шишков“, „Полк. Ал. Кусев“, „Търговска“, „Ал. Стамболийски“, „Хан Кубрат“, „Осъмска“, „Княз Имеретински“, „Трети март“, улиците за митницата и за затвора, както и околвръстното за ж. к. „Младост“.

На следващия етап ремонтите работи продължават по малките междинни улици в близост до тези вече ремонтирани. На третия етап се влиза в кварталите – текущ ремонт ще се прави на улиците в ж. к. „Здравец“ и ж. к. „Младост“. За ж. к. „Червен бряг“ не е предвиден ремонт заради включването на квартала в проекта за зелена градска среда, по който там ще се реконструира и рехабилитира съществуващата улична мрежа. Въпреки лошото състояние на улиците в кв. Дикисана и там тази година няма да се извършват ремонти, тъй като предстои рехабилитация на водопроводната мрежа. „ВиК“ АД – Ловеч, е внесло в общината проект за това, настилките по трасето на ремонта ще бъдат възстановени от дружеството.

Ако след трите етапа останат средства, те ще бъдат насочени пак по малките улици в града. Отделно в бюджета на общината са предвидени и 10 хил. лв за текущи ремонти по жалби на гражданите.

Текущият ремонт тази година се очаква да приключи до края на строителния сезон.

Близо 630 хил. лв са вложени в текущи ремонти на уличната мрежа в Ловеч от 2006 г. до 2012 г.

Над 2.7 млн. лв са средствата, с които са извършени основни ремонти на улици в периода 2006-2012 г., главно собствени бюджетни средства. За 2013 г. е предвиден основен ремонт на част от ул. „Никола Петков“, на останалата част от ул. „Витоша“ в кв. Гозница и на част от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Баховица. Прогнозната стойност на трите обекта е 130 хил. лв.