lovechobshtina103121Следващата седмица започват публичните обсъждания на трите статута за ежегодна персонална награда на общината, на Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Ловеч и на Правилника за  условията, реда и критериите за финансово подпомагане дейността на спортните клубове. Те бяха внесени веднъж за обсъждане в комисиите на общинския съвет по бюджет и финанси, по образование, култура, младежта и децата и по здравеопазване и социални дейности.

Правилникът бе оттеглен от зам.-кмета Пламен Петков, в комисията по образование и култура го върнаха за доработване в раздела „Условия за финансово подпомагане”. Наредбата първо да мине на обществено обсъждане и тогава да влезе в общинския съвет, решиха в комисията по образование и култура. Статутът за ежегодната персонална награда „Спортист на годината” бе върнат от комисията за доработване. Въпреки че останалите два статута бяха одобрени – за ежегодната персонална награда в областта на културата „Ловешки меч“ и за удостояване с ежегодната персонална награда на изявени дейци в областта на образованието – барелеф „Св. Св. Кирил и Методий”, вносителят – кметът на общината Минчо Казанджиев, ги оттегли, за да минат и те преди това на обществено обсъждане.

На 5 август от 17 ч. в заседателната зала на община Ловеч ще се проведе публичното обсъждане на Правилника за условията, реда и критериите за финансово подпомагане дейността на спортните клубове. На 8 август (17 ч.) е публичното обсъждане на Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Ловеч, на 12 август (17 ч.) – на статута за „Ловешки меч“, на 13 август (17 ч.) – на статута за ежегодната персонална награда на дейци в образованието, и на 14 август (17 ч.) – на „Спортист на годината“.

Проектите на Правилника и Наредбата заедно с мотивите за разработването им, както и на статутите с мотивите за тях са публикувани на интернет страницата на общината www.lovech.bg и са на разположение  в Центъра за услуги и информация на гражданите.