vetiranaren311141Мая Величкова

През 1946 г., с решение на Министерството на земеделието е основана Професионалната гимназия по ветеринарна медицина – Ловеч, като държавно средно-специално училище за преработка и консервиране на хранителни продукти от животински произход. Мечтата на всички работещи и учащи е за 70 годишния си юбилей, ветеринарният да се превърне в “Училище на бъдещето” и постепенно това се реализира. В момента училището се модернизира по две национални програми. Едната, от които приключва този месец, а именно- Национална кампания «За чиста околна среда» на МОСВ и ПУДООС с проект «Обичам природата- Моята зелена класна стая».

В реализацията на проекта се включиха с безвъзмезден труд директора, преподаватели, служители и най – вече учениците и техните близки. Така всички ние доказахме, че ветеринарите, с едната ръка въртят скалпела и режат болното място, а с другата творят изкуство.Само с желание и усет за естетика всичко се постига и сътвореното е уникално както самите нас.

А нима не е това “Училище на бъдещето”? Луксът е удобство, а децата които учат, работят и мечтаят са бъдещето. И макар с по – малко средства, и изобретателност, ние сътворихме нашата райска градина, в която всички сте добре дошли.

И нека не забравяме, че земята, на която живеем и училището, в което учим и работим, не са ни завещани, те са взети на заем от бъдещите поколения и сътвореното днес ще бъде тяхното утре.

7 коментара

  1. Най-пропадналото училище, с излизащи неграмотни „специалисти“. Защо ли изобщо съществува още?!? – Да, заставам зад думите си. Едно време може и да е бил елитен техникум, но сега – пълна трагедия!!! Начело с ръководство, преподаватели…а за учениците да не говорим. Няма как ученици, нежалаещи да учат , да станат специалисти като ги обучават преподаватели, нежелаещи да преподават. Пази Боже да не му се налага на човек да опира до тези “Специалисти”. Да, май в столицата ни са единствените 2-3 кадъра , които са се реализирали успешно. Тях ги знаем кои са.

    1. Нищо от написаното по-горе не е вярно. И ръководството и учителите са прекрасни. Не зная кому е нужно да хули и обижда, което и да е училище. Всеки прави сам своя избор в живота, така че щом има ученици в училището/ и то четири девети класа тази година /, то значи, че има смисъл от училище като моето, в което с най-голямо удоволствие ходя и уча.

    2. Уаууу, а колко паралелки 12 клас има? А 11-ти? Ходи си с удоволствие!

  2. Най-пропадналото училище, с излизащи неграмотни “специалисти”. Защо ли изобщо съществува още?!?

    1. Анонимността не е чест за никого, особено ако дава такива негативни коментари. За всеки достоен човек, изразил мнението си, трябва да има име, с което да обоснове становището си. Кое дава основание за това, дали е пропаднало училището и какви специалисти обучава? Защо не не напишат колко от завършилите това “уникално” училище са реализирани, колко вече са лекари, медицински кадри, управляващи още много достойни личности. Училището съществува и ще продължава да съществува още много след такива “анонимни” доброжелатели.

    2. За всеки достоен човек, изразил мнението си, трябва да има име, с което да обоснове становището си.

      Ако може, момата, написала тази гениална мисъл, да обясни какво точно е искала да каже в това изречение. Или да си напише името, за да разберем това и следващите изречения.

Comments are closed.