mkc1106131Във връзка с Европейската седмица на младежта (26 май – 2 юни 2013г) Младежки информационно-консултантски център Ловеч към сдружение “Екомисия 21 век” проведе редица мероприятия. Дейностите стартираха с конкурс за избор на Млад кмет за един ден и с реализирането на инициативата за поредна година. На 29 май

кметът на Община Ловеч Минчо Казанджиев отстъпи стола си на десетокласника от Гимназия за чужди езици “Екзарх Йосиф I” Марин Маринов, а още четири младежи седнаха на столовете на заместник-кметовете и на секретаря на общината.

На 31 май представители на Общински ученически съвет и доброволци към МИКЦ Ловеч се включиха в информационна кампания по случай Деня без тютюнев дим. Те раздадоха информационни материали за вредата от тютюневия дим на ученици от пет ловешки училища.

По случай празника на детето – Първи юни,  на 31 май младежите от МИКЦ Ловеч поздравиха децата от Детска градина „Първи юни”, като се включиха в празника с подаръци и разучиха с децата позабравени игри от времето на техните баби и дядовци. Освен това на самия празник те участваха в еко – ревю с модели изработени от тях самите.

В момента тече и конкурс за кратък журналистически материал на тема “Активно гражданство”. Той ще се провежда в две направления –  статия или интервю, придружени от снимков материал.

В конкурса могат да участват ученици от 6 до 12 клас. Желаещите да се включат трябва да изпратят творбите си в електронен    формат  на office@ecomission21.com до 28 юни.

 

Проект ”Младежки информационно-консултантски център Ловеч” се финансира по Национална програма за младежта от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.