5 юли 2013
5 юли 2013

Павлин Иванов

Чудих се, дали да отговоря. Избягвам да се гмуркам в блатото на социалистическата посредственост и некомпетентност, но понякога се налага. Едно младо момче, издигащ се социалист, пише в социалистически трояснки сайт нещо като коментар на тема „Епизод ПОРЕДЕН на „В Ловеч код ПЕМБЯНО! Пак преръси, пак се наводни! Свиквайте!““

В него, в резюме се обяснява, че след „прекапалият“ следобед дъждец, Ловеч пак се е наводнил и вина за това имат фирма „ЕКО“ – заради, според автора, непочистени шахти и разбира се, днешната градска администрация. Препоръчвам да прочетете коментара, преди да продължите.

Знам, че ловчалии не знаят много от фактите. Не се интересуват от документи и лесно се подвеждат по „местни авторитети“ търсещи внимание.

3 септември 2014
3 септември 2014

И тъй като ми писна от наглостта и безочието на тези, които години мълчаха за кражбите, злоупотребите и съсипването на Ловеч, ще обясня кристално ясно, така, щото да бъде разбрано дори и от автора и неговите приятели по интелект. Правя го просто:

Струващият близо 9 милиона „голям проект“ на Казанджиев и компания, в частта му бул. „България“, видимо е огромно недоразумение! На чисто новият булевард, почти няма гладък и равен участък, но не това е само проблема.

Проблемът с отводнителната система на високите места в града и супер неудачно проектираните и изпълнени като строителство на шахти по булеварда, както и заустването на канализацията е видим дори за аматьор.

Нека да обясня.

18 април 2012
18 април 2012

Всички дъждоприемни шахти по бул. „България“ са изпълнение изключително лошо. Те са по-високи от нивото на пътя и водата, естествено не може да влезе в тях при лек дъжд, защото не може да се качи до шахтите. Писал съм множество коментари за това, снимки, видеа ..

При обилен дъжд, какъвто беше днешният, отчетливо се вижда друг проблем на проектирането. Шахтите са разположени на най-неудачните места, под дърветата и са хоризонтални.

В Холандия например, страна под морското равнище, специалистите като по-глупави, са направили всички шахти вертикално в тротоарите. В тази страна вали всеки ден, изключително обилно и няма наводнена улица! Няма как да се запуши шахта, която е вертикална и е вместо бордюр на тротоара! Факт!

10 май 2012
10 май 2012

В Ловеч, по „големият“ проект на Казанджиев и компания, е направено така, че шахтите разположени под дърветата, макар и идеално почистени, след началото на всеки дъжд се затлачват от падащите листата на дърветата и идващите от по-високите места наноси, камъчета, клончета.

Ако не сте обърнали внимание на генезиса на проблема, просто наблюдавайте при следващият дъжд.

5 години администрацията на Казанджиев не можа да се справи с проблема и наводняването на бул. „България“ при всеки дъжд! Факт!

Не беше потърсена, колко удобно при това, гаранцията от изпълнителя за недоброто строителство.

Самата отводнителна система на булеварда в рамките на 15 минути поема огромните количества вода, което е добре, но не може да поеме шоковите количества при обилен дъжд. Следствие на това, около спирката на ОББ се завирява, непредвидливи шофьори, правещи се на мъже навлизат и естествено закъсват във водата.

10 май 2012
10 май 2012

Движението се задръства, ако не бъде незабавно спряно и разбира се, става мазало. Точно това е причината, със служебният си автомобил да блокирам движението до идването на полицията. А тя дойде доста бързо, за което благодаря.

Днешното „прекапване“ според  Марков, „Пак преръси, пак се наводни! Свиквайте!“ е резултат единствено и само от некадърното  управление на неговия съпартиец Казанджиев и всички, които упорито и днес се опитват да прикриват бакиите му.

Ако изобщо автора знае, а знае, който чете, за булеварда има десетки забележки, които трябва да се отстранят и то пак с пари на ловешките данъкоплатци!

И още едно уточнение за наводнението на булевард. Случва от 5 години, при всеки дъжд.

Тази вечер, след пороя, лично съм минал и изчистил с машина всяка една шахта по Търговска и България. Това всъщност видяха преди няколко часа другаря Христо Марков и другаря Горов, които се качиха на лъскав джип и с ехидна усмивка отпрашиха в петъчната вечер на някъде.

Върху шахтите имаше единствено набити от дъжда и водата листа и камъчета от разрушените ловешки улици.

hristomarkov2402131Евтината и аматьорска манипулация, че булеварда се наводнява, защото шахтите не били почистени е меко казано, нагла лъжа!

Наводнение има заради всичките мизерии, които Минчовците оставиха на Ловеч, като следствие от некадърното си управление и на прикриването на всички магарии от другарите социалисти!

 

Аналогичен е случаят с ремонта на „Червен бряг“, за който г-н Марков и компания, упорито мълчат. Многомилионният проект, също е омазан.

Тъй като фирма „ЕКО“ е принудена да коси 46 декара трева в квартала и да се грижи за 6 000 (шест хиляди) храста, ако някой ги вижда, да ми каже, мога от първо лице да заявя, че няма един годен за машинно косене терен! Нима е нормално при тотален ремонт, тревните площи да са като на селска поляна?

Имало поливна система!

Дали работи? Някой виждал ли я е в действие? Как се пълни с вода? Защо хората на Казанджиев, които все още са в Общината и трябва да се грижат за устойчивостта на този твърде интересен и опасен проект не знаят нито как се пуска системата, нито са я пробвали, а сега мълчат и си натискат парцалите?

Писна ми от нагли лъжци и селски манипулатори!

Бях спрял да пиша, защото работя по 10-12 часа дневно и ми е трудно да намирам време, но ми писна да чета откровените лъжи на оплели се в собствените си бакии и далавери хорица.

От тази седмица, ще направя всичко възможно да възстановя темпото на сайта, ще оповестявам интересни факти и документи, ще ви разкажа за множество схеми, които в момента „покровителите“ се опитват да заметат.

 

20 коментара

  1. Има достатъчно материали за КАЗАНДЖИЕВ за неговите безобразия и кражби!!!!Години наред си го търпяхме …..защото малцинствата си го избираха с гласовете на АЛЕКСАНДРОВО!!!! Няма кой …..защото всички са в кюпа и си го оставиха да краде…..4 мандата!!!И ДАНС,ПОЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА и СЪД!!!!Сега ще му сърбаме попарата!!!Оправи си и децата!!!Жена му си работи кротко в съда!!Направи си ВИЛИТЕ на СЛИВЕК и ТЕРЗИЙСКО и никой не го пита ОТКЪДЕ са ТЕЗИ ПАРИ!!!

  2. Наследството на Казанджиев е стара песен – без край по всяка вероятност, защото е по лесно да има виновен и да не търси решение.
    Имам едно предложение – защо “Еко” не обяви конкур за най-подходящи имена и образувалите се зелени острови в коритото на реката да имат вече имена. Може и на минали и настоящи кметове и обществени лица. Няма лошо.

    1. Хората на Казнджиев подписаха договор за малко под 2 милиона за почистването на реката! Но пари няма.

  3. Все наследството на Казанджиев ви е виновно!Ами като го знаете колко е лошо,що го пазите зорко повече от ОСЕМ месеца?!Толкова ли ви е ценно това наследство?
    А шахтовите решетки се задръстиха не от листа от дърветата,защото мотометачките всеки ден чистят и булеварда и други улици.Задръстиха се от летящите при всеки повей на вятъра хартии,картони и найлонови торби от претрупаните контейнери за смет,които не се вдигат със седмици.А въвеждането на ред е задължение на градската управа!Не мрънкайте и не се измъквайте като пръдня из гащи.Хващай се за работа!Ама работата не е да се въртиш с бялата мотометачка на кръговото на “Салито”след 19 ч. и да пунтираш заетост..
    Вервахме на обещанията ти,че като станеш съветник всичко ще оправиш,щото знаеш как.Е стана съветник.И кво,уреди се началник в “Еко” със заплата…знаеш си я,и аз я знам.Ама хайде да не насъскваме хората…ще я премълча!

  4. Шефа на боклика пак се разсополиви като първолак и се жалва от предишните, СМЕШНИК! Вемете та свършете нещо полезно! Потърсете отговорност от който е необходимо. Стига сте мрънкали само. Не сте на ясно какво Ви очаква ли? Пак сте изненадани от нещо ли? СМЕШНИЦИИИИ!

  5. Аз благодаря за препоръката 🙂 След няколко години вероятно и аз ще направя като теб 🙂 Но това са ваши обещания, че ще хванете големия, лош Минчо и кликата му и ще променяте. Какво се промени? Същите калпазани, които оплескваха проекти работят на същите си места. Същите онези любовници, за които се скъсвахте да пишете с Иво, сега сигурно са любовници на вашите хора, щото още работят в общината на ключови позиции. Керванът си върви, само дето някои кучета спряха да лаят.

  6. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, социалист. А този е от още по-висока степен – дебил-социалист.

  7. Не съм съгласен, че Проекта в”Червен бряг” е ОПАСЕН и че поливната система НЕ работи! Аз лично съм я виждал как я тестват в поне 2 дни! Понеже виждате ли е най-лесно да се каже, че не работи и е зарязана, 7 месеца след приключване на проекта никой не иска да я приеме тази система и няма обучен служител, който да я пусне! Че кога да работи, ако не сега на лято? И да.. пълни се с помпи г-н Иванов, искате ли да ви заведа да ви покажа къде са помпите и къде е водохранилището, въпреки, че не е моя работа? Ваша е работата да се поинтересувате работи или не преди да пишете и защо след като са напуснали двама обучени служители за работа с нея не сте обучили досега други? Не ми е приятно да поливаме постоянно дърветата пред блока, както аз така и възрастните ми съседи при това не само от моя блок с кофи и туби. Непосилно е! Хората милеят за квартала си, жал им е за масово умиращите дръвчета, но не могат постоянно да поливат щото видите ли някой не иска да се заинтересува и обучи персонал как да се натисне едно копче! Какво? Чакаме да изсъхне райграса, за да не се коси ли? Чакаме да изсъхнат дръвчетата, за да ги подмени фирмата гаранционно ли? Затова ли е зарязан квартала? Защото е по Проект и не трябва да се поддържа, щото нямало пари? Той не е ли част от град Ловеч? Лесно е да се създават внушения. Първо вижте вие как си вършите работата, откакто сте на власт, тогава се оправдавайте с предишните управници.

  8. Обикновеният Гражданин на гр. Ловеч не е нито следовател нито прокурор. Има Следствие и Прокуратура…Г-н Иванов ( обръщението е официално, защото се обръщам към длъжностно лице), внесете в Прокуратурата информацията за злоупотреби извършени през управлението на Г-н Казанджиев и нещата да си тръгнат по етапния ред. Всичко останало е само “приказки за пред хора”! Ясно е, че канализацията е проблематична! А ми ПОПРАВЕТЕ я!…това, че предходното управление на Ловеч е сбъркало е ясно, толкова ли е трудно да отводните тези локви в централната част на Ловеч….ИЛИ ПРИ ВСЯКО НАВОДНЕНИЕ ЩЕ НИ “УСПОКОЯВАТЕ” С Г-Н КАЗАНДЖИЕВ! И към Г-н Марков, лесно е да се КРИТИКУВА,…да бяхте я ( Кмет ,Общ.съвет и т.н) свършили “тази работа” с канализацията, не сега да размахвате КРИТИКИ… . На мен лично ми писна (изв. за жаргона) да ВИ ( И ДВЕТЕ СТРАНИ) слушам…и да газя вода!
    Закон на Джери:
    От това че всичко е станало друго, изобщо не следва, че нещо се е променило.

    1. Както вече написах, подадени са множество сигнали. Повтарям. С факти и документи. Един от най крещящите примери е вече на 3 години. Други са от 1-2 години. Трети от скоро. Какво повече да направя? Писал съм с факти. Иво пише също с факти и документи. Така че свършил съм си работата. Относно поправянето на грешките, не става само с желание. А парите ги няма. Обясних защо

  9. Кой ти каза, че няма нищо? Кой казва, че не са подадени сигнали, факти и документи и то в продължение на години? Ти как помогна нещо да излезе? Аз знам какво сме дали … нарисувани престъпления .. С документи! Какво искаш да направя повече? Да съдя? Направи и ти нещо реално и смислено. Не е сложно. И да, всички ще си патим още от наследството. Някой трябва да плаща сметките. Не ми се водят безмисленибезмислени Аз и хората, с които работя действаме. Препоръчвам да правиш същото. Другото е бла бла

  10. Павлине, за всички е ясно като бял ден на кого да се благодари за настоящите проблеми. Проблемът е, обаче, че не се вижда да се работи по тези бакии, как ще се справят настоящите с тези проблеми, имат ли намерение изобщо да го направят. Обещахте да изкарате наяве всички далавери, до тук няма нищо налице. Градът потъва в мизерията си…хората недоволстват. А и да не забравя – какво ли прави прескъпата ни отплаваща сцена, “заключена” на открито до самия бряг на реката?

    1. Колекторите са стеснени. Затова връщат шахтите и тоалетните в ниската част на града, но го няма написано в текста. На бас, че и в стола на В.Левски е върнала канализацията

    2. само Херкулес е успял за един ден да изчисти авгиевите обори… ама това е легенда… как се чистят за месеци проблеми, трупани над 20 години ????

  11. Вярно е умрял…ама не е само града. Убеден съм, че написаното по-горе е истина! И вярвам на писанията…ама и на очите си вярвам! А те казват, че и при сегашната управа, и предната, и по-по предната единствената промяна е в главоломно топящата се бройка на хората живеещи в града и областта. Аз положителна промяна не виждам и не защото съм черноглед! Родителите ни си заминаха с надежда в сърцата, че ще се оправим…надежда няма! Има град без млади хора, без инфраструктура, без икономика, без спорт,без никаква идея за привличане на капитал, инвеститори и отваряне на жизненоважни работни места /та било то и само за шивачи/ки/. Ама що се вайкаме толкова много?! – и с 10 000 души население пак ще сме си добре, нали?!

    1. Оставете ги тези (всеки да сложи какъвто иска епитет) управници. Както е тръгнало не е много далече времето в което Ловеч ще се превърне в призрачен град. Е,тогава какъв туризъм ще падне.

Comments are closed.