gorov1010141Димитър Горов поздрави победителите и оповести причините за слабия резултат на БСП

Павлин Иванов

В началото на седмица, избрания за Народен представител от “БСП лява България” Димитър Горов даде нарочна пресконференция за резултатите от предсрочните избори за Парламент.

Социалистът започна с поздравление към победителите на изборите ПП ГЕРБ, като заяви, че партията на Борисов е запазила резултатите си от предишни избори. За разлика от победилите в изборите, при БСП се забелязва доста сериозен спад, призна Горов и затова социалистите са втора политическа сила в общината и областта.

Въпреки това, в 22 ловешки секции “БСП лява България” е първа политическа сила, нещо, което не е било на европейските избори.

Големият печеливш от тази кампания е Движението за права и свободи, категоричен беше Димитър Горов. Той допълни, че хората на Местан никого досега не са имали резултат от 1700 гласа и 8800 в област Ловеч.

Причините за слабият резултат на БСП са наказателният вот, в който партията е участвала в управлението – кабинета Орешарски, а и част от вота се е формирал от дългото участие на партията в ловешкото управление.

„Според мен една част от левия електорат не припозна БСП заради участието в предишното коалиционно управление. Не успяхме да реализираме една част от левите ни убеждения за управлението на България. В това число колебливото ни поведение спрямо кризата в Украйна и отношенията ни с Русия, колебливото ни отношение и спрямо „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“, каза още Димитър Горов.

Той допълни, че предстоят промени в организационен план – възстановяване ролята на основните партийни организации в кварталите като средища на дискусия по важните въпроси, касаещи местната общност. Тези мерки трябва да се реализират до края на годината с оглед на предстоящите местни избори.
БСП остава опозиция, това реши българският избирател, заяви още Димитър Горов.

9 коментара

  1. Чичка пускаш нещо в пространството, което и сам не си разбрал. Преференцията чичка не е като онази ми ти работа: „Давай бе чичо – гюбек бе чичо!”. Тя не е чиста математика, както я представяш. Юнаците с преференциите, ако бяха баш юнаци, що не се явят мажоритарно, да ги видим колко са юнаци. Защото са нули, без партията. Крият се зад партията и изкукали чичковци тролят по форумите, колко били велики.

    1. само хурката ти е в ума бе, писе. Пусни я поне една бира да изпие, че с тези ваши дъъълги обиколки по села, махали и паланки съвсем изпосталя горкото.
      А онази ми ти работа: „Давай бе чичо – гюбек бе чичо!” е запазена марка за водачите на листи – плащат за гюбека от партийната каса, щракат си с дебелите пръстчета, а след изборите хващат чистата математика за ушите и я гушват до портфейлите си.
      Ама ти това си го знаеш, де.:)

  2. Горов, не е ДПС големият печеливш от тази кампания, а ТИ и Корнелия Маринова, защото ще сте депутати благодарение само на гласовете без преференция за партиите ви.
    Иначе с твоите мижави 520 гласа си мнооого след Искрен Йотов, който има 1309 гласа,Владо Хаджийски – с 1 211 гласа и Цеца Димитрова с 1 197 гласа.
    Същото е и при Корнелия Маринова. Ако тя не беше водач на листата, щеше да гледа парламента през крив макарон, защото МЛАДИТЕ Николай Нанков и Антон Долапчиев имат повече преференциални гласове от нея, въпреки нейните даренията и уморителните й совалки по села, махали и паланки. Хората са гласували за личности.
    Но джакпота наистина удари АБВ, като глътна всичките15 590 гласа на РБ, ПФ, ББЦ, Атака, взети заедно. Дали е случайно? Неее!!!!
    Сега чичовото и сие гражданство пак кротко ще духат супата,
    а после геройски ще подсмърчат до студените радиатори.
    Ама ти не се кахъри, де.

    1. Браво, чичо!

    2. Корнелия Маринова към кого да я броим към ГЕРБ или към БСП.Всички тези дарения за да я припознаят пак са от нашия джоб.

  3. Аз бих казал че отрицателния вот е срещу ръководството на БСП, а не заради дългото участие на БСП в ловешката власт. Може би това също има някакво значение, но на изборите видяхме, че около половината от гласувалите дадоха вота си преференциално. Т.е тук стана ясно, че половината гласувалите за БСП, всъщност гласуваха за личности, а не за партията. БСП трябва да си направи извода, защо гласоподавателя няма вяра в партията и залага на личностите, а не да ми разтягат локуми, все едно сме на пазара. Това се наблюдава и в много други МИР.

  4. И аз това питам,как оценява собствената си кандидатура и каква предизборна кампания е водил?

Comments are closed.