oksadlovech1401161Делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев, заместника му Детелин Пърлев, главната счетоводителка Ирена Тихолова и приятелката на Милев – Биляна Василева беше отложено за пети път. Днес в залата на съда не се яви един от защитниците на Детелин Пърлев – адв.  Владимир Манолов, който е депозирал молба да не се дава ход на делото, тъй като е служебно ангажиран до края на месец март. Следващото съдебно заседание е насрочено за първи април от 10,00 часа.

Районната здравноосигурителна каса е назначила проверка  на болничните листи на приятелката на Милен Милев – Биляна Василева. След приключване на процедурата съдът ще бъде запознат с резултатите. Заради нейното неявяване в съда делото беше отлагано три пъти, като на последното заседание от прокуратурата поискаха медицинска експертиза за достоверността на представените от нея болнични листове.

Милев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на общината от почти 400 хиляди лева.

По време на разследването под наказателна отговорност бяха привлечени главният счетоводител на Общината Ирена Тихолова и Биляна Василева, която е обвинена в престъпно ползване на преправени документи.

Досъдебното производство беше образувано заради доставката на хранителни продукти в детските и социалните заведения на община Тетевен.